Eestlane sai Oscari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Toom
Tanel Toom Foto: Facebook

Eile kuulutati välja Ameerika filmiakadeemia (tuntud kui Oscari-kujukesi jagav seltskond) 73. filmiüliõpilaste preemia.


Võõrfilmi kategoorias tunnistati parimaks Tanel Toomi töö «Pihtimus». See on lugu vaiksest ja siirast poisist Samist, kes on mures oma esimese pihilkäigu pärast: tema südametunnistus on puhas – järelikult ei saa toimingust ka kergendust loota. Koos sõbra Jacobiga otsustatakse seda viga parandada, kuid esialgne süütu vemp muutub ootamatult tragöödiaks.

Lisaks tiitlile saab Tanel 1000 dollarit preemiaks. Tema film valiti välja 36 maalt saadetud 61 töö hulgast.

Tanel Toom lõpetas Tallinna Ülikooli video ja filmi õppetooli 2005. aastal. Tema film «Teine tulemine» esilinastus Veneetsia filmifestivalil ning võitis parima Euroopa lühifilmi tiitli Archipelago rahvusvahelisel filmifestivalil. Tanel lõpetas NFTS-i magistriprogrammi käesoleval aastal. Tema õpinguid on toetanud Eesti Kultuurkapital, Sihtasutus Archimedes, Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kinoliit. Tanel õpib Inglismaal Beaconsfieldi filmi- ja televisioonikoolis.

Tudengiauhindu jagab Akadeemia alates 1973. aastast. 40 tudengi-osacri võitjat on hiljem olnud suure filmiauhinna nominentide seas ja võitnud või jaganud seitse auhinda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles