Vaimulik pidu toob Tartusse 3500 lauljat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu laululava.
Tartu laululava. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartus tuleb 11.-13. juunil Eesti Evangeelse Luteriku Kiriku kirikupäev ja vaimulik laulupidu «Mu mano tulge, latse», kus lisaks Eesti kollektiividele on osalemas suur hulk väliskülalisi. 12. juunil astub Tartu laululaval üles kolm ja pool tuhat lauljat.


Vaimuliku laulupeo kommunikatsioonijuht Kristel tannik kinnitas, et osalema on registreerunud kolm ja pool tuhat koorilauljat, kümned puhkpilliorkestrid, oodatakse hulgaliselt noortefestivalil osalejaid ning tuhandeid külalisi nii Eestist, Soomest, Saksamaalt kui Venemaalt. Murdekeelne moto «Mu mano tulge, latse» tähendabki, et oodatud on kõik. lisas Tannik.

Laulupeo kunstiline juht Heli Jürgenson märkis, et lisaks kodumaistele kollektiividele on tulemas 13 väliskoori. Kui välja arvata üks iiri lugu lastekooride repertuaaris, kõlab peol puhtalt Eesti heliloojate muusika, sealhulgas nii klassikute kui noorte autorite loomingut.

Kodumaistest esinejates on suuremaarvulised 100 lauljaga Harjumaa laste projektkoor «Rõõm laulust», Vanalinna muusikamaja tütarlaste ettevalmistuskoor ja Otepää gümnaasiumi lastekoor.

Segakooridest suuremad on Misjonikoor, Adventkoguduse segakoor ning Tõlliste-Puka-Sangaste segakoor. Puhkpilliorkestritest on lisaks koguduse orkestritele tuntumad Keila linnaorkester ja Puhkpilliorkester Tartu.

Lauljaid saadab lauluväljakul Collegium Consonante sümfooniaorkester, solistid on Hanna-Liina Võsa ja Taavi Tampu. Väliskooridest mitmed on osalenud meie laulupidudel varemgi - Eschwege, Laitila, Peterburi Kaja ja Preetz.

Vaimulikele laulupeole on 12. juunil kell 17 Tartu lauluväljakule oodatud kõik osalised, külalised ja linnarahvas, et koos olla, ühes laulda ning tunda rõõmu Eesti muusikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles