Välja ilmus väga haruldane maal

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Kunstisalongi juhataja Daisi Kahur (vasakul) ja omanik Tiia Ka­relson esitlesid sel puhul kutsutud külalistele Johann Köleri maali.
E-Kunstisalongi juhataja Daisi Kahur (vasakul) ja omanik Tiia Ka­relson esitlesid sel puhul kutsutud külalistele Johann Köleri maali. Foto: Kristjan Teedema

E-Kunstisalong alustas eile näituse avamisega oma 18. tegevusaastat. Salongi juhataja Daisi Kahur (vasakul) ja omanik Tiia Ka­relson esitlesid sel puhul kutsutud külalistele Johann Köleri maali. Selle asukoht oli kunstiajaloolastele aastakümneid teadmata ning teose väljailmumist peab Karelson suureks imeks. Eesti kunstioksjonitel on praeguseks teadaolevalt seni vaid üks Köleri maal müüki läinud.

Aastapäevanäitusesse on galerist Airi-Kairi Kaasik kureerinud värskeid maale ja joonistusi.

«Maalikunst ja joonistus on oluline eeskätt seepärast, et meil on siin Tartus muutlik kunstikliima,» ütles ta. «Traditsioonilised kunstiliigid on kaotamas oma enesestmõistetavat tähendust, neid seatakse kohati kahtluse alla. See näitus on väga hea näide selle kohta, et nii maalikunst kui ka joonistus ei ole välja surnud ega ennast ammendanud, vaid et on võimalik aina uusi ideid realiseerida erinevates värvides, vormides ja kompositsioonides.»

Aastapäevanäitusel saab vaadata töid 34 kunstnikult. Aasta 2014 on valmimisajaks oma maalile märkinud näiteks Kiwa, Inge Kudisiim, Marika Naadel, Piibe Arrak ja Enno Allik. Viimase värskeim töö on «Tartu Vaksali tänav», mis jäädvustab nii vaksali kui ka raudtee veetorni.

Lõppenud tegevusaastast tõstis Tiia Karelson esile väga tulemuslikke oksjoneid. «Meie oksjonid troonivad Eestis,» ütles ta. «Meie müügiprotsent on kõige parem, viimaselgi müüsime 80 protsenti oksjonile pandud töödest.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles