Paavo Järvi võitis maineka plaadiauhinna

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Paavo Järvi aktsioonis.
Dirigent Paavo Järvi aktsioonis. Foto: Peeter Langovits

Dirigent Paavo Järvi võitis Euroopa ühe mainekama heliplaadipreemia - Edisoni auhinna Hollandist.

Edisoni heliplaadiauhindu klassikažanris anti välja kokku 14 kategoorias, rahvusvaheline žürii tegi valiku CD-dest ja DVD-dest 229 nominendi hulgast, kirjutas ERR Uudised.

Laureaatide hulgas on elutööpreemia saanud prantsuse dirigent ja helilooja, 85-aastane juubilar Pierre Boulez, publikupreemia võitnud ameerika sopran Renée Fleming, prantsuse pianist Alexandre Tharaud, Belcea Quartet, kontratenor Andreas Scholl, dirigendid Valeri Gergiev, Yannick Nézet-Séguin ja Gustavo Dudamel, Rotterdami Filharmoonia Orkester, filmirežissöör Paul Smaczny jt.

Instrumentaalkontsertide žanris väärisid auhinna noor hollandi viiuldaja Janine Jansen ja koos temaga palju kordi esinenud dirigent Paavo Järvi Beethoveni Viiulikontserdi ja Britteni Viiulikontserdi plaadistuse eest firmale Decca. Neist esimene on plaadile mängitud koos Deutsche Kammerphilharmonie’ga, teine aga London Symphony Orchestraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles