Rob Zombie esineb juulis Pirita kloostri varemetes

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rob Zombie.
Rob Zombie. Foto: promo

9. juulil esineb Pirita kloostri varemetes austatud rokkmuusik ja filmitegija Rob Zombie. Tallinna kontserdile müüakse vaid kaks tuhat piletit.

Ameerika muusik, filmirežissöör, stsenarist ja produtsent, ansambli White Zombie asutajaliige ning eduka soolokarjääri teinud Rob Zombie tuleb Eestisse oma bändiga, mille koosseisu kuuluvad John 5 (kitarr), Piggy D (bass) ja Ginger Fish (trummid).

Live Nation Baltics peapromootori Eva Palmi sõnul kinnitas Deftonesi kolmeaastatagune kontsert Pirita kloostri varemetes taas, et antud koht sobib muusikaüritustele suurepäraselt.

«Sellise atmosfääriga kontserdipaik pakub ka eesseisvale Rob Zombie esinemisele väärtust juurde, tagades fännidele taaskord erakordse muusikalise elamuse. Kontserdile müüakse vaid kaks tuhat piletit ning kuna Lätis Rob Zombie ei esine, on Tallinnasse suve keskel kindlasti oodata ka muusikasõpru naaberriigist,» lisas Palm.

49-aastane Rob Zombie (kodanikunimega Robert Bartleh Cummings) on sooloartistina välja andnud viis stuudioalbumit, Robi viimane kauamängiv nimega «Venomous Rat Regeneration Vendor» nägi ilmavalgust eelmise aasta kevadel.

«Mulle endale tundub, et esimest korda suudab see uus album ühendada kõik White Zombie vanad päevad koos tulevikuga ehk sellega, mida ma teen praegu. Ma olen lõpuks ometi leidnud täiusliku sobivuse selle vahel, millega ma varem tegelesin ja millega nüüd uuemal ajal tegelen. Vähemalt mulle kõlab see plaat sellisena.»

«Iga paari aasta tagant korra või iga viie, iga kümne aasta tagant tekib see moment, millal kõik just perfektselt klapib. Mitte, et teised plaadid oleksid halvad aga paraku iga kauamängiv ei saa olla justkui sinu elu kõige innustatum ettevõtmine. Millegipärast aga see album mulle sellisena siiski tundub. Lugude kirjutamise protsess, materjali kõla, sellega kaasnevad tunded, valmisprodukt – see kõik on kuidagi nii eriline,» kirjeldas Rob Zombie oma uut albumi.

Lisaks muusika kirjutamisele on Rob Zombie viimased kaks kümnendit lavastanud mitmeid muusikavideosid - sealhulgas enamiku nii ansambli White Zombie omadest kui ka iseenda lugudest. 1995. aastal võitis ta MTV Music Video Awardi, astudes sellega esimeseks artistiks, kes on enda lavastatud muusikavideo eest auhinna saanud.

Rob Zombie on ka tuntud filmitegija ja filmide tunnusmuusika looja. Temale kui režissöörile  kuuluvad sellised teosed nagu «House of 1000 Corpses», «The Devil's Rejects», «Halloween», «Halloween II» ja «The Lords of Salem». Rob on ka hinnatud koomiksikirjutaja. Tema filmivalikus leidub animafilm «The Haunted World of El Superbeasto», mis põhineb just tema enda koomiksitel.

Olles läbinägeliku visiooniga muusik ja filmikunstnik, jätkab Rob Zombie kindlameelselt publiku proovile panekut, venitades filmi-, muusika- ja kirjastusalaseid piire. Eesti muusiku ja reklaamimehe Lemo sõnul on Rob Zombie on üks neist vähestest tegelastest, kelle muusika on nii omanäoline, et selle tunneb ära ka une pealt.

«Kui tema mussi kuulata, siis on see ju vägagi pop, aga väga võimsas kastmes. Rob Zombie on loonud metalis täiesti oma koolkonna. Tema filmidest ja seriaalist rääkimata. Minu jaoks teeb selle multitalendi Tallinna kontserdi eriti ägedaks aga valitud kontserdikoht. Nunnad moshpitti!»

Rob Zombie esineb 9. juulil Tallinnas, Pirita kloostri varemetes.

Piletid tulevad vabamüüki kolmapäeval, 5. märtsil kell 10 Ticketpro internetipoes ja kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti. Piletihinnaks on 39 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles