Jazzkaare eel näidatakse Sõpruses muusikafilme

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Jazzkaare juubelifestivali värvika eelmänguna algab juba järgmisel neljapäeval kinos Sõprus muusikafilmide nädal, mis kestab kuni 17. aprillini ja toob ekraanile nii vanemaid kinokunsti pärleid kui ka värskeid väärtfilmide maiuspalasid.

Jazzkaare 25.festival toimub 18.-27. aprillini ning festival tähistab sünnipäeva ligi saja kontserdiga nii kontserdisaalides kui linnaruumis. Vahetult enne festivali, 10.-17. aprillini, toimub kinos Sõprus muusikafilmidenädal, mida iseloomustab žanriline mitmekülgsus nii muusikas kui filmis. «Oleme unistanud muusikafilmide festivalist, mis annaks võimaluse põhjalikumaks artistidega tutvumiseks ning koostöös kinoga Sõprus saabki see soov teoks,» ütles Jazzkaare kunstiline juht Anne Erm. «Filmide valikus ei jäänud me jazzikeskseks, vaid eesmärk oli pakkuda publikule avaramaid valikuvõimalusi kaasates programmi filme erinevates muusikažanrites,»  täiendas Erm.

Muusikafilmide nädalal ootab vaatajaid aegumatu komöödia «The Blues Brothers» ning prantsusepäraselt elegantne jazzmuusikal «Les Demoiselles de Rochefort». Poplegend Scott Walkeri saladusliku maailma avab dokumentaal «30th Century Man», «Michel Petrucciani: Body and Soul», on hoogne, elurõõmus film küüraka itaalia jazzpianisti seiklusrikkast elust, kus ta kohtub paljude tippmuusikutega ja põnevat sissevaadet legendaarse bändi The Beatles igapäevaellu pakub tõsielufilm biitlite eluaegsest sekretärist – «Good Ol’ Freda». Kõige pisematele muusika- ja filmisõpradele linastub suurejooneline, maagiline ja kujutlusvõime piire laiendav Walt Disney legendaarne muusikaline joonisfilm «Fantaasia». Piletidlähevad on müügil kino Sõprus kassas ja kodulehel ning Piletilevi müügipunktides. Lisainfot saab ka Jazzkaare kodulehelt.

Muusikafilmide nädala  kava:

N, 10.04 kell 19 Good Ol' Freda (2013, Ryan White)

R,11.04 kell 19 Les Demoiselles de Rochefort (1967, Jacques Demy)

L, 12.04 kell 19 The Blues Brothers (1980, John Landis)

P, 13.04 kell 14 Fantasia (1940, Walt Disney)

E,14.04 kell 19 Inside Llewyn Davis (2013, Ethan & Joel Coen)

T, 15.04 kell 19 Lou Reed: Berlin (2007, Julian Schnabel)

K, 16.04 kell 19 Scott Walker: 30 Century Man (2006, Stephen Kijak)

N, 17.04 kell 19 Michel Petrucciani: Body and Soul (2011, Michael Radford, Prantsusmaa-Saksamaa-Itaalia)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles