Videolugu: kuidas valmib Vaba Lava teatrimaja Telliskivi loomelinnakus?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity käis uudistamas, kuidas valmib Telliskivi loomelinnakusse rajatav Vaba Lava teatrikeskus. Sihtasutuse Vaba Lava juhatuse liikme Kristiina Reidolvi sõnul läheb ehitus plaanipäraselt ning septembris teeb teatrimaja külastajatele uksed lahti.

 Vaba Lava valmivas teatrikeskuses saab olema kaks blackbox’ teatrisaali. Ühes saab olema maksimaalselt 250 kohta, teine jääb esialgu osaliselt valmis ehitamata ja mahutab 200 inimest. Suurürituste tarvis saab neid  ühendada üheks 450-kohaliseks saaliks. Lisaks saab Sõltumatu Tantsu Ühendus valmivasse tearimajja oma harjutussaali, samuti tulevad sinna näitlejate ruumid, maja mahutab ka kahel tasapinnal asuva kohviku ja mõned kontorid.

Telliskivi Maja projektijuhi Margus Mändmetsa sõnul kunagisest tehasehoonest palju alles ei jää, ent sisekujunduses plaanitakse säilitada industriaalne ilme, palju on betoonpinda. Vaata videost ja galeriist, kuidas tulevane teatrikeskus välja näeb!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles