Kogumiku toimetaja vajab karlovlaste abi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Kesner on oma maalil aastast 1937 kujutanud pargipuid ja elumaju.
Albert Kesner on oma maalil aastast 1937 kujutanud pargipuid ja elumaju. Foto: Erakogu

Karlova päevade aegu mais on paaril viimasel aastal ilmunud brošüüri mahus kogumik «Kirju Karlovast». Kolmanda ettevalmistamisel on tekkinud vajadus Tartu Postimehe vahendusel appi hüüda karlovlasi või selle Tartu linnaosa mujal elavaid häid tundjaid.

Nimelt pöördus väljaande üks toimetajaid Jaan Malin toimetusse, kaasas mälupulk, millele on salvestatud seda linnaosa maalinud kunstnike teoste reprosid. Ta selgitas, et mõne maali puhul ei ole selge, mida täpselt Karlovast on maalitud ja kas üldse on tegemist Karlovaga.

Siinjuures avaldamegi Endel Kõksi, Albert Kesneri ja Kristjan Tedre maali repro. Asjakohased meilid on oodatud aadressil tartu@postimees.ee. Sellega on päris kiire.

«Tahaksin, et «Kirju Karlovast» tuleks trükikojast välja 16. mail, aga ...» ütles Malin.

Ta andis ühtlasi ülevaate valmivast kogumikust. Põhiteksti Karlova kunstist on kirjutanud kunstiajaloolane Tiiu Talvistu. Karlova tänavatest, majadest, teedest ja parkidest on teinud ülevaate maastikuarhitekt Karin Bachmann. Kunstnik Aapo Pukk on intervjueerinud oma ema, kunstnik Laine Pukki. Kirjutisi on ka Aleksandri ja Salemi kiriku arhitektuurist, samuti Lille mäe kirikust.

Kunstnike loomingust on üle 30 repro. «Kolme puhul tundub, et hõng on küll karlovalik, aga ehku peale ei tahaks neid siiski avaldada,» ütles Malin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles