Tallinnas tudeeriv Ukraina režissöör näitab siin oma lühifilmi

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Kinos Artis (Solarise keskus) toimub homme, 9. aprillil kell  17.30 Ukraina režissööri Vjatšeslav Biguni lühifilmi «Ema. Miljoni nimel»esilinastus. Sissepääs kinopiletiga.

Filmi autor on Tallinna Ülikooli meedia- ja filmikooli tudeng Vjatšeslav Bigun, linateose aluseks on võetud novell, mille kirjutas ukraina režissöör ja kirjanik Oleksandr Dovženko, kelle 120. sünniaastapäeva tähistatakse sel aastal. Filmis pole sõnu, näitlejad kasutavad vaid žestide- ja kehakeelt, mis lisab filmile erilist ilmekust ja emotsionaalsust. Linateoses kõlavad laulud ukraina folkansambli «Žurba» esituses.                    

Filmi loomises osalesid meediakooli tudengid ja asjaarmastajaist näitlejad, sealhulgas ka ukraina kogukonna liikmed. Peaosas on Kiievi I. Franko nimelise teatri näitleja Lesja Lõptšuk, kaasa teeb ka meie Vene Teatri näitleja Aleksandr Ivaškevitš. Film on tunnistatud selle hooaja Meedia- ja filmikooli parimaks õpilastööks ning seda näidatakse koos teiste autorite filmitöödega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles