Aardam jätkab Ugalas lihtsate ja oluliste lugudega

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Aardam
Ott Aardam Foto: Ugala teater

Ugala teatri loominguliseks juhiks valiti näitleja ja lavastaja Ott Aardam (33). Teatri juhi Kristiina Alliksaare sõnul sai määravaks Aardami selge nägemus ja senine koostöö Ugalaga – Aardam töötas Viljandis aastatel 2002–2009.

«Eelkõige nägin isiklikus perspektiivis uut ja huvitavat väljakutset,» põhjendab praegu Theatrumis töötav Aardam kandideerimist. «Tundsin, et võib-olla on minust seal kasu. Saaksin oma loominguliste ideedega Ugala heaks käekäiguks midagi ära teha.»

Aardam lubab jätkata seda teed, mida ta Ugalas senini on oma lavastustega känud. «Lihtsad, aga olulised lood, mis kõnetaksid sealset publikut. Aga on ka oluline, et tegijatele läheks see korda. Loomulikult peab Ugala repertuaar olema lai, katma kõiki žanre.» Varasemalt Ugalas lavastatud töödest on pälvinud tunnustust Aardami autorilavastus «Mee hind», mis võitis Balti teatrifestivalil parima lavastuse preemia. 2011. aastal esietendunud lavastust mängitakse edukalt siiani. «Börs ja börsitar», samuti autorilavastus, võitis Ugala publikupreemia ning teatri kolleegipreemia.

Aardam alustab Ugalas erilisel ajal – järgmisest aastast läheb teatrimaja remonti ja seetõttu tuleb leida uusi mängukohti ka väljaspool Viljandit. Aardam leiab, et kuigi remont võib teatritöötajatele olla ebamugav, annab see ka suure võimaluse tulla tavapärasest ja mugavast tsoonist välja.

Aardam asub ametisse 1. augustil. Koostööd Theatrumiga soovib Aardam aga jätkata. «Oleks väga rikastav mõlemale poolele, kui sünniks mõni ühine lavastus.»

Lavakunstikoolis 20. lennu lõpetanud Aardam on mänginud Tartu Uues Teatris, Eesti Draamateatris ja Kuressaare Linnateatris, aga ka ETV seriaalis «Õnne 13». Ansambliga Resonabilis võitis ta tänavu teatriaasta auhindadel muusika-, balleti- ja tantsulavastuse žürii eriauhinna lavastuse «Raud-Ants» eest.  

Sügisest plaanib Ott Aardam, kes on abielus näitleja Laura Petersoniga, Viljandisse kolida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles