Birgitta festivali tutvustusel laulis Koit Toome

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raepress

Festivaliprogrammi esitlusel kõlas katkend maailmakuulsa muusikalihelilooja  Leonard Bernsteini Missast. Soleeris missa üks peaosalisi Koit Toome.

Üllatuskülalistena laulsid missas kaasategev Eesti solist Karl Sander Saarik ja USA-st tuleva peategelase üht fraasi esitas festivali tehniline direktor Tõnno Piigli.

Tänavusel Birgitta festivalil  (8.-17- august) tähistatakse kaht juubelit – Eri Klas 75 ja Birgitta  Festuval 10. Seetõttu on kavas ka pidupäevažanr, lavastatud galakontsert. «Birgitta Festivali identiteet on selles, et me näitame kõrgetasemelist muusikateatrit. Ei too lavale lihtsalt hästi müüvaid kuulsaid oopereid, vaid näitame muusikateatri eri žanre. Sel aastal on esindatud lavastatud oratoorium, koomiline ooper, suur dramaatiline ooper, ballett ja lavastatud galakontsert.   Külalisesinejaid on Ameerikast, Lääne-Euroopast, Venemaalt ja Lätist,»  tutvustas Tallinna Filharmoonia produtsent Heili Vaus-Tamm.

 Birgitta festival 2014

Festivali avab 8. augustil Leonard Bernsteini missa. Missa räägib Ameerika noorte valitsus-ja sõjavastastest meeleoludest ning selles väljapääsmatus olukorras Jumala otsimisest. Peaosades Douglas Webster USA-st ja Koit Toome, kaastegevad ooperi, džässi- ja rocklauljad, ERSO, rockbänd.    

Esimest korda on 10. augustil festivali kavas Peterburi ballett harvaesitatava ja eriti tugevat meestetruppi nõudva Hatšaturjani «Spartacusega».

14. augustil etendub Mozarti koomiline ooper «Röövimine Serailist». Tegemist on  Šveitsi ooperi koostööga  Liechtensteini  lavastaja Georg Rooteringi, Tallinna Kammerorkestri ja dirigent Risto Joostiga. 

Festivali lõpuetendused on austusavaldusena Moskva Helikoni ooperiteatri päralt.  Helikon tõi esimese külalisooperi festivalile 2005. aastal nunnakloostrisse eriti sobiva teosega «Karmeliitide dialoogid», mis räägib nunnakloostri lõhkumisest. Seekord tuleb ooperiteater Helikon Tallinna 15. augustil Verdi ooperiga «Maskiball».

16. ja 17. augustil toimuv Eri Klasi ooperigala  on lavastatud galakontsert, kus kaunimad ooperiaariad ja ansamblid vahelduvad videolõikudega maestro enda elust. Dmitri Bertmani humoorikas ja liigutav lavastus, laulavad ooperiteatri Helikon ja rahvusooper Estonia solistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles