Selgus mullune parim ajalooraamat

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parematest parim mullu ilmunud ajalooraamat.
Parematest parim mullu ilmunud ajalooraamat. Foto: Kristjan Teedema

Toomemäe serval rahvusarhiivis kuulutati täna välja parim raamat 2013. aastal ilmunud ajalookirjanduse hulgast. Selleks osutus «Eesti ajalugu. III. Vene-Liivimaa sõjast Põhjasõjani», mille koostaja ja peatoimetaja on Enn Küng. Raamatu üllitas Tartu ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituut Marten Seppeli kaastoimetamisel.

Niisuguse otsuse tegi ekspertkomisjon, kuhu seekord kuulusid ajaloodoktorid Priit Raudkivi, Aigi-Rahi Tamm ja Aldur Vunk. Parematest paremaid ja kõige paremat oli Priit Raudkivi hinnangul väga raske välja valida.

Ajalookirjanduse aastapreemiat jagatakse alates aastast 1995. Aasta tagasi kuulutati 2012. aasta parimaks ajalooraamatuks Anti Selarti koostatud «Eesti ajalugu II. Eesti keskaeg».

Aastapreemia kandidaatideks võib esitada kõiki kalendriaasta jooksul ilmunud eestikeelseid ajalooalaseid originaalkäsitlusi. Neist vaid ühele määratakse preemia.

Aastapreemia võimalike saajate hulka oli seekord nimetatud nii keskajale, uusajale kui ka 20. sajandile keskendunud uurimusi. Nende temaatiline skaala ulatub poliitilisest ja agraarajaloost kuni kunstiajalooni. Kõige uuemat aega vaatleb nominentide hulgas Tiit Pruuli raamat «EÜE jälg. Pildikesi üliõpilasnoorsoo elust» (Varrak, 2013).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles