Mooste folgilt noppis peapreemia ansambel Miinus Seitse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinus Seitse.
Miinus Seitse. Foto: Maret Reinumägi

Laupäeva hiliste tundideni kestnud Eesti rahvamuusika töötluste festivali «Moisekatsi Elohelü» peapreemia pälvis ansambel Miinus Seitse Tallinnast, tuhandeeurose peapreemia pani välja kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp.

Lisaks peapreemiale anti välja ka mitmeid eripreemiaid ja auhindu, teatas Põlva maavalitsuse pressiesindaja.

Kohustusliku loo parima töötluse eest sai 500-eurose preemia Ars Apta. Preemiat rahastas riigikogu liige Priit Sibul. Noortepreemia ja 300 eurot auhinnaraha pälvis Värska Muusikakooli Pärimusviiuliansambel. Preemiat rahastas kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp. Atria Eesti AS rahastatav sõsarrahvaste preemia läks Soome duole Esterin Teekannu. Põlva maavalitsuse publikupreemia sai Põlvamaa ansambel Soejoro.

Festivali patroon Ingrid Rüütel andis oma auhinna, väikse kandle, üle ansamblile Kokoko. Ka Peeter Rebase auhinna sai Kokoko. Viljandi pärimusmuusika festivali auhind, kutse festivalile, läks Värska Muusikakooli Pärimusviiuliansamblile ning Eesti Rahvaluule Arhiivi auhind ansamblile Greip. Võro Instituudi auhinna Julge Joro pälvis Martin Akesson Soomest.

Žürii esimehe Olav Ehala sõnul oli žürii töö raske ning otsuseid kaaluti pikalt. Lisaks Olav Ehalale kuulusid võistluskontserdi žüriisse festivali patroon Ingrid Rüütel, heliloojad Sven Grünberg ja Tauno Aints ning Peeter Rebane.

Festivali võistluskontserdil astus lavale üheksa muusikalist kollektiivi. Kõik võistluskontserdil esinejad esitasid kaks lugu, millest üks oli kõigile ühesugune etteantud kohustuslik lugu. Sel aastal oli kohustuslikuks looks Räpina kihelkonnast pärit laul «Oppus neiodõlõ» («Õpetus neidudele»), mille kõik esitajad oma seadete ja töötlustega täiesti erinevaks ja omataoliseks olid muutnud.

Võistluskontserdi lõppedes astusid lavalaudadele varasemate aastate võitajad ja preemiate saajad: ansambel Virre, Wirbel, Uisapäisa, Kihnu Poisid, Mälutagune, Singelus, Krüüsel, Fibrill, Wigla ja Juhan Uppin.

Festivali peakorraldaja Ülle Podekratile tegi heameelt, et võistlusest võttis osa palju noori artiste, kes hingega muusikat teevad ja rahvamuusika traditsioone edasi kannavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles