Video: kinos Artis näidatakse Kõrgõzstani filme

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Kinos Artis toimuvad 30. aprillist 3. maini Kõrgõzstani filmipäevad.

Eesti vaatajatele praktiliselt tundmatu Kõrgõzstani filmikunst on viimasel ajal kiiresti arenenud ning sealsed filmid on oodatud külalised rahvusvahelistel filmifestivalidel.

Filmipäevad avatakse 30. aprillil parimate lühifilmide valikuga, mis pandi kokku mulluseks Kinošoki festivaliks, kus rõhutati sealtkandi tugevat lühifilmide tegemise traditsiooni. Kavas on mängufilmid «Ajamine» (rež. Ruslan Akun), «Sefiir» (rež. Nargiza Mamatkulova) ja «Vanapiiga» (rež. Aližan Nasirov) ning dokumentaalfilm «Rahvas, kes läks läbi aja» (rež. Marsbek Buzurmankulov). Avaseansil on kohal filmitegelaste delegatsioon Kõrgõzstanist. Seansi juhatab sisse režissöör Ruslan Akun.

1. mail on ekraanil Kõrgõzstani kohalik publikumenuk «Salaam, New York!». Režissöör Ruslan Akun on oma filmi peategelase viinud New Yorki oma «ameerika unelmat» ellu viima. Tulemuseks olev kultuuride kohtumine pakub palju naljakat vaatamist. Ka selle seansi juhatab sisse režissöör ise.

Programm jätkub 2. mail dokumentaalfilmiga «Maa, kus me elame» (rež. Elnura Osmonalieva) ning filmialmanahhiga «Kõrgõzstan, ma armastan sind», milles viis režissööri jälgivad oma riigi noorte tegemisi.

Laupäeval, 3. mail on kavas lastefilm «Printsess Nazik» (rež. Erkin Saliev), mille peategelane põgeneb kadumisele määratud küla karmist reaalsusest kaunisse joonistatud muinasjutumaailma. Kõrgõzstani filmipäevad lõpetab režissöör Temir Birnazarovi film «Kirg» noorest tütarlapsest, kes seisab oma elus raskete valikute ees.

Filmipäevade avaprogramm on eesti- ja venekeelsete subtiitritega. Ülejäänud filmid on subtitreeritud vene või inglise keelde. Kõik seansid on publikule tasuta. Pileteid saab välja võtta kino Artis kassast linastuse päeval. Kõrgõzstani filmipäevade peakorraldaja on MTÜ Otaku ning filmiprogrammi toovad Eestisse Kõrgõzfilm ja Kõrgõzstani kultuuriministeerium. Üritust toetab Tallinna Kultuuriväärtuste Amet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles