Video: kino Sõprus näitab India filme

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bollywoodi filmid
Bollywoodi filmid Foto: Indian movies

Kinos Sõprus algab tänasest kolmepäevane Bollywoodi filmide minimaraton Bollywood Nights. Näitamisele tuleb 50ndatest pärit kinoklassik «Pyaasa», Shakespeare’i Macbethi kaasaegne adaptsioon «Maqbool» ning eelmise aasta Cannes’i filmifestivalil linastunud «Bombay Talkies».

Kino Sõprus programmijuhi Tiina Savi sõnul otsustati kevadine Bollywoodi minifestival teha just selle kunagi Eestiski populaarse kireva kinokultuuri taastutvustamiseks. «Kino on Indias religioon ja Bollywood ning muusika lahutamatud. Ükski Bollywoodi film ei valmi ilma tantsu ja lauluta ja ka kõige mustemas tragöödias on paar dramaatilist tantsukava. Bollywoodi filmidest paiskub publikusse tohutu emotsioonide virrvarr, hämmastamapanevalt suur elurõõm ja nakatav energia – see on suurepärane kevadine vitamiinipomm,» lisas Savi.

Minifestivali avafilmiks on India kino lüüriliseima režissööri Guru Dutti 1957. aastal valminud «Pyaasa». Töötu poeedi kannatustest rääkiv film on üks India vaieldamatuid kinoklassikuid ning valitud Ajakirja «Time» poolt ka 100 maailma kõigi aegade kõige parem filmi hulka.

Teisipäeval näidatakse Vishal Bhardwaj 2003. aasta meistriteost, kaasaegsesse Mumbaisse toodud Shakespeare’i «Macbethi» adaptsiooni «Macbool». India tippnäitlejate meisterlike rollisooritustega ja täiusliku kinematograafiaga suurteos on suurepärane näide Bollywoodi kino paremikust.

Kolmapäeval võtab minifestivali suurepäraselt kokku «Bombay Talkies». Eelmisel aastal Cannes’i filmifestivalil esilinastunud film on nelja oluliseima Bollywoodi režissööri koostöös valminud kinematograafiline kummardus India kinokunsti ajaloole.

Minifestivaliga kaasnevat subtroopilist õhkkonda aitab luua ürituse partner Universaal Universum, tänu kellele saavad festivalikülastajad endale enne filmi ka eksootilisi kingitusi soetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles