Fotod ja video: dirigent Tõnu Kaljustele anti üle Grammy muusikaauhind

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis Jeffrey D. Levine andis neljapäeval dirigent Tõnu Kaljustele üle Grammy auhinna. Vaata videointervjuud!

Maestro Tõnu Kaljuste rääkis auhinnatseremoonial, et tal on hea tunne võtta vastu mainekas muusikaauhind just nüüd, kui Tartu Ülikoolis on lõppenud väga huvitav Arvo Pärdi loengute seeria ning temal, Eesti Filharmoonia Kammerkooril ning Tallinna Kammerorkestril seisavad ees Pärdi muusika ettekanded USA-s New Yorgis, kus eestlaste esinemine ilmakuulsas Carnegie Hallis on välja müüdud. «See on suurepärane võimalus Eesti muusikat kogu maailmale näidata,» kinnitas ka Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis Jeffrey D. Levin.

Kaljuste tutvustas auhinnatseremoonial ka 13. juunil algava Nargenfestivali plaane. Kuulus Omari küün Naissaarel tähistab festivalil näiteks 119 sünnipäeva, samuti on tulemas Naissaare laulupidu. Kaljuste tänas ka Nordea panga eksjuhti Vahur Krafti - Nordea pank oli aastaid festivali peasponsoriks, praegu jätkuvad uue peasponsori otsingud.

Kaljuste pälvis Grammy parima kooriesituse kategoorias Arvo Pärdi teose «Aadama itk» salvestuse eest Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Sinfonietta Riga, Tallinna Kammerorkestri, Läti Raadio koori ja Vox Clamantise esituses plaadifirmale ECM. Eesti ja Läti muusikute jaoks ühist suurt tunnustust – Grammy võitu parima kooriesituse kategoorias tähistatakse ka tänavuste Pärdi päevade avakontserdil 2. septembril Tallinnas Jaani kirikus, kui kahe maa parimate interpreetide ühiskontserdil hakkavad kõlama Arvo Pärdi teosed Tõnu Kaljustele muusikamaailma mainekaima auhinna toonud plaadilt .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles