Galerii: justiitsminister avas geide, lesbide, biseksuaalsete ja transsooliste inimeste kultuurinädala

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas geide, lesbide, biseksuaalsete ja transsooliste inimeste solidaarsus- ja kultuurinädal Oma Maailma Avardamise Festival. Festivali avasid justiitsminister Andres Anvelt, võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper ja Ühendkuningriigi suursaadik Chris Holtby.

«Olen justiitsminister, jurist, luterlane. Olen mitmetahuline oma veidruste, saladuste ja avaliku poolega, nagu me kõik,» sõnas justiitsminister Andres Anvelt OMA Festivali avamisel. «Kõik inimesed on olulised, olenemata nende erinevatest tahkudest. Edumeelsete poliitikute ülesanne on vähendada inimeste üksteisele vastandamist.»

«Mul on au seista siin ühes teiste suursaadikutega ning tunnustada Eestit tema püüdlustes suurendada inimeste omavahelist võrdõiguslikkust,» lisas Ühendkuningriigi suursaadik Chris Holtby. «OMA Festival on oluline, kuna suurendab inimeste teadlikkust ning seeläbi ka mõistmist.» Oma Maailma Avardamise Festival avati ​täna ​galeriis Imaginaarium fotograaf Urmi Uuspõllu fotonäitusega «Kes ma olen? - Inimene». Fotonäitus portreteerib inimesi, keda on igapäevaelus vastassooga segamini aetud. Näitust toetab Kanada Saatkonna esindus Tallinnas.

Oma Maailma Avardamise Festival seisab vaba ja hooliva ühiskonna eest, kus kõigil on hea ning turvaline elada, olenemata nende seksuaalsusest ja sooidentiteedist.

OMA Festival pakub külastajatele teatrit, muusikat, kino ja kõnelusi. Festivalil näidatakse «Erinevus rikastab» väärtfilmiprogrammi ning esilinastub Vahur Laiapea dokumentaalfilm «See olengi mina» kahe samasoolise paari elust. Lavale jõuab noore näitekirjaniku Anett Rannametsa auhinnatud lavastus «Kastis», mis lahkab küsimusi vähemusse kuulumisest. Festivali peasündmuseks on 7. juunil kino Sõprus ees toimuv vabaõhukontsert «Astu välja!», mille raames avaldavad hoolivale ühiskonnale toetust Vaiko Eplik ja Eliit, Kaire Vilgats, Junk Riot, Jana Kask ja teised. OMA Festivali kultuuriprogramm on mõeldud kõigile, kes soovivad elada hoolivas ühiskonnas, kus iga inimene on väärtuslik.

OMA Festivali toetavad Hasartmängumaksu Nõukogu, Kanada Saatkond, USA Saatkond, Hollandi Saatkond Eestis, Hollandi Saatkond Leedus, sponsorid ja eraannetajad. Festivali raames toimuvat vabaõhukontserti «Astu välja!» toetab Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi võrdse kohtlemise projekt «Erinevus rikastab», mida kaasrahastavad Sotsiaalministeerium, Euroopa Liit ja Tallinna Tehnikaülikool.

OMA Festivali korraldab Eesti LGBT Ühing ning see on osa Baltic Pride festivaliseeriast, mida korraldatakse igal aastal erinevas Balti riigis. Eelmine OMA Festival toimus Eestis 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles