Ugala teater korraldab tööd ümber

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Sein (vasakul) koos teatri kunstilise juhi Indrek Sammuliga
Hillar Sein (vasakul) koos teatri kunstilise juhi Indrek Sammuliga Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimase aasta jooksul on Ugalas töö kaotanud 16 inimest, neist viis viimast said koondamisteate otse enne sellesuvist puhkust.


Teatrijuht Hillar Sein põhjendas järjekordset ridade hõrendamist vajadusega muuta teatri töökorraldus paindlikumaks ja säästlikumaks. Tema sõnul tehakse lihtsalt seda, mis võeti paljudes teatrites ette juba aastaid tagasi.

Sein tõi näite koosolekust, kus laua taga istub 25 inimest, kellest konkreetne vastutus on vaid neljal-viiel. «Siis pole ju mõtet nii suurt seltskonda kokku ajada.»

Viimati lahkunutest olid kaks pensionieas ja kolm leiavad loodetavasti sobivama töö.

Lahkub ka aastaid teatri kirjandustoimetaja ametis olnud Helle Leppik.

«Otsime inimest, kes hakkab tööle kirjandustoimetajana - avalike suhete juhina,» selgitas Hillar Sein. «See eeldab väga aktiivset suhtlemist paljude toimetustega ning teatri reklaamimiseks uudsete ja vaimukate ideede väljapakkumist. Vajaduse korral peab see inimene ka ise telekaamerate või raadiomikrofoni ees esinema.»

Sein ütles, et lõpuks on teatris tööl eriettevalmistusega turundusjuht Reigo Rannu. «Korraldame kogu töö nii ümber, et mõni inimene saab ülesandeid juurde, mõni ametikoht aga kaob hoopis,» selgitas ta.

Inimestest, keda arvatavasti samuti teatakse teatrimajast kaugemal, lõppes tööleping peainsener Mati Männigol.

Näitetrupiga sõlmitud kolmeaastased lepingud on jõus ja nendes muudatusi plaanis ei ole.

Hendrik Toompere äsja lõpetanud kursuselt kutsuti Ugalasse kolme noort, aga nood eelistasid üsna mõistetavalt Linnateatrit ja Draamateatrit, kust neile oli samuti pakkumine tehtud.

«Meil pole mõtet ükskõik keda tööle kutsuda. Kui, siis juba parimaid,» selgitas Hillar Sein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles