Kontsert aitab mõisal saada välisvalgustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Uderna mõisa papjemasheetehnikas laekaunistus.
Pildil Uderna mõisa papjemasheetehnikas laekaunistus. Foto: Margus Ansu

8. juunil kell 14 on Uderna mõisas heategevuskontsert, kus esinevad ansambel Heino Tartes ja Sõbrad ning Põlva kultuurikeskuse lõõtspilli-, kandle- ja viiulimängijad.

Heategevuskontsert kogub raha hooldekodu välisvalgustuse fondi. Selle fondi idee algatajaks oli barokkmuusika ansambel Corelli Music, kes esines 2012. aastal kauni kontserdiga, mille tulu sai fondile seemneks.

Eelmisel aastal astusid heategevuslikus korras üles Heino Tartes ja Sõbrad. Fondi on toetanud ka Templirüütlite Vennaskond ning paljud üksikisikud.

Mõisas tegutseb Rõngu valla sihtasutus Uderna Hooldekodu, mis on mõeldud eakatele ja puuetega inimestele.

Samas on Uderna mõis avatud kõikidele mõisahuvilistele, kinnitas hooldekodu juhataja Anne-Aime Soeson.

Mõisas on palju kordi korraldatud ümbruskonna inimestele ka tantsuõhtuid.

Heategevuskontsert toimub ballisaalis.

Juhataja Anne-Aime Soesoni sõnul on neil plaan ehitada välisvalgustus mõisahoone õuealale ja pargi sissesõiduteele. «Projekteerimise ja ehituse hinda ei oska praegu veel määrata, kõik toimub kooskõlas  muinsuskaitseameti, projekteerija ja ehitajaga,» ütles Soeson. «Praegu oleme suutnud koguda ainult projekteerimiseks vajamineva summa.»

Uderna mõisa peahoone on pärit aastast 1880 ning sealt leiab ruume, mis on säilinud esialgsel kujul ja on ainulaadsed tervel Tartumaal.

Esmateated Uderna mõisast pärinevad Udernalli nime all 1486. aastast, mil see kuulus Tiesenhausenite suguvõsale. Hiljem on mõis omanikke vahetanud ning kuulunud ka Volskytele, Sbinskytele ja Güntersbergidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles