Kirik andis loa kõmulise kunstniku näituseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Mark Kostabi
Kalev Mark Kostabi Foto: Postimees.ee

Klassikalise- ja nüüdismuusika festivali Klaaspärlimäng avamiseks kavandatud Mark Kalev Kostabi teoste näituseks on Tartu Jaani kirik andnud rohelise tule. Sealsamas on enamik selle festivali kontsertidest.

«Oleme väga tänulikud Tartu Jaani kirikule loa eest eksponeerida Kostabi näitust,» kommenteeris Klaaspärlimängu kunstiline juht Peeter Vähi. «Mõistame ka kiriku kõhklusi, kuna Kostabi on moodne ja kohati kõmuline kunstnik. Õnneks said kõik maalid kooskõlastatud ning kirik leidis, et probleeme ei tohiks näitusest kerkida.»

Kostabi muude tööde seas on kunstnikult tellitud paavst Johannes Paulus II portree-skulptuur. USAs tuntust kogunud ning Roomas elav eesti soost kunstnik ja muusik Mark Kalev Kostabi avab oma näituse Klaaspärlimängu avapäeval, 10. juulil. Kostabi & Band esineb 12. juulil toomkiriku varemetes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles