Draamafestivali kolme lavastuse piletid läksid lennult

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival Draama.
Festival Draama. Foto: Lauri Kulpsoo

Täna kell 10 algas Piletilevis pääsmete ostmine teatrifestivalile Draama, mis toimub 1.-7. septembrini Tartus ja kannab pealkirja «Kohaloleku kunst».

Juba paari tunniga olid müüdud piletid etendustele «Neli aastaaega» (lavastanud Alo Kõrve, Tallinna linnateater), «Külaline» (Ingomar Vihmar, draamateater) ja «Tuvi» (Maria Peterson, Arhipelaag).

Lisaks neile on valitud põhiprogrammi Lembit Petersoni «Ma olen tuul» (Theatrum), Ari Nummineni «Petroskoi» (Telakka / Vanha Juko / Rakvere teater), Renate Valme «Pure mind» (Kompanii Nii / Tartu Uus Teater), Andres Noormetsa «Vaikuse» (Endla teater) ja Ivan Strelkini «Õnn kaasa» (Vene teater).

Valiku tegi festivali kuraator Tõnu Õnnepalu koos meeskonnaga, kuhu kuuluvad Maarja Helena Meriste, Priit Põldma ja Kaarel Kuurmaa.

Kõrvalprogramm keskendub luuleteatrile: nädalaks avatakse Tartu ülikooli endises kirikus Teatro Poetico.

Lisaks laseb Draama vaadata programmi «Stoppard Eestis». Mullu toodi nelja teatri ühisjõul Eestis lavale maailmadramaturgia elava klassiku Tom Stoppardi 2002. aastal valminud näidenditriloogia «Utoopia rannik». Priit Pedajase lavastust «Teekond» ja Elmo Nüganeni lavastust «Laevahukk» mängivad Tallinna linnateatri ja Eesti draamateatri ühendtrupid ning Heiti Paku lavastust «Kaldale heidetud» Ugala ja Vanemuise ühistrupp.

Teatrisõpradel on võimalik ette võtta tõeline teatrimaraton ning ühel päeval järjestikku ära vaadata Stoppardi «Utoopia ranniku» kõik kolm osa. Festival on organiseerinud transpordi ja toitlustuse. Kõiki kolme lavastust on võimalik vaadata ka eraldi. Omaette kuulub Stoppardi-programmi Üllar Saaremäe lavastus «Rosencrantz ja Guildenstern on surnud».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles