Vene lapsed tahavad parandada oma eesti keele oskust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arina Maslova ootab põnevusega sõitu Põlvamaale Eesti peresse, et seal oma eesti keelt praktiseerida
Arina Maslova ootab põnevusega sõitu Põlvamaale Eesti peresse, et seal oma eesti keelt praktiseerida Foto: Erakogu

Unicefi projekt võimaldab tänavu suvel 72 venekeelsel noorel minna üle Eesti peredesse elama, et nad 10 päeva ainult eestikeelses keskkonnas elades saaksid oma eesti keelt parandada.

Nii saadab mõlemad oma teismelised lapsed Eesti peredesse narvalanna Irina Ivanova. «Tahaks, et lapsed saaks paremini tunda keelt ja tavasid, saaksid vabalt suhelda eesti keeles,» rääkis ta.

Ivanova 16-aastane poeg läks üleeelmisel aastal Narva Vanalinna riigikooli, kus suurem osa ainetest õpetatakse eesti keeles. «10. klass sai läbitud, natuke raske oli tal kõigest aru saada, ja sellepärast otsustasime seda võimalust kasutada,» ütles Ivanova.

14-aastane tütar soovis esialgu saada perre koos oma sõbrannaga, kuid ema laitis mõtte maha. «Saadad tuttavaga koos, hakkavad ainult omavahel suhtlema. Sellepärast sõidavad poeg ja tütar eraldi,» ütles Ivanova. Unicef leidis poisile sobiva pere Kosel, tüdrukule pere otsimine käib veel.

Kohtla-Järve elanik Olga Maslova on oma tütart Arinat soovinud juba mitu korda Eesti peresse keeleõppele saata, kuid seni pole õnnestunud. Kord oli osalustasu liiga kõrge, kord olid kohad täis, kord oli perekonna suvi juba läbi planeeritud.

18-aastane Arina on varem osalenud sarnases projektis inglise keele õppimiseks. Pärast 10 päeva ingliskeelses peres elamist hakkas neiu hästi keelt rääkima, samuti suurendas see lapse tahet keelt edasi õppida. Unicefi projekt huvitas Maslovat sellepärast, et on tasuta ja kestab üle 10 päeva. Tänavune suvi oli Arinale viimane võimalus projektis osaleda, sest ta veedab oma viimast koolivaheaega.

Tütarlaps sõidab suveks Põlvamaa peresse. «Arina väga tahab minna. Tema eesti keel on hea, kuid täiuslikuks suhtlemiseks tal on vaja praktikat. Samuti teda huvitavad eesti perekonna elu ja olu,» seletas Maslova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles