Uue Maailma asumis tuleb nädalavahetusel taas tänavafestival

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Maailma tänavafestival.
Uue Maailma tänavafestival. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sel nädalavahetusel, 6. ja 7. septembril toimub kaheksas Uue Maailma tänavafestival. Seekordse festivali juhtmõte on «Maailm liigub».

Festivali peakorraldaja Pärtel Soosalu sõnul saab sel nädalavahetusel Uues Maailmas liikuda rattaga ja jala, tänaval ja õues. «Lastestaadionil saab taguda jalkat, Koidu pargis mängida kossu ja petanki, tänaval nelja ruutu. Ja kui liikuda enam ei jaksa, siis saab jalga puhata kohvikutes ning tänavaturul,» rääks Soosalu.

Rahulikule kulgejale sobivad näiteks laupäeval kell 12 toimuv avaparaad, Uue Maailma ajalugu tutvustav jalutuskäik või rattasõitu ja linnatundmist ühendav fotorienteerumine. Festivalikülalisi ootavad ka mitmed töö- ja õppetoad. Laupäeva keskpäeval toimub lastestaadionil lõbus kohalike koerte näitus, kus võivad osaleda nii tõuta kui tõukoerad.

Laupäeva õhtul esinevad suurel laval äsja uue plaadi ilmutanud Marten Kuningas, Hiina eksperimentaalset psühhedeelset rokki viljelev Chui Wan, Tallinna funkplahvatus Lexsoul Dancemachine, Eesti rahvalaulikutest ja pillimeestest inspiratsiooni ammutav Trad.Attack ning poeetiline post-pungi grupp Täht Nimega Päike.

Kell 22.30 asutakse Lilleküla peatusest rongiga ühiselt teele järelpeole Kanalas, kus plaate keerutavad Kersten Kõrge, Rain Tolk, Roma Pi, Robert Niko, Johann 3000, Tõnis Hiiesalu, Kristjan Vahtra ja Taavi Luisk.

Pühapäeval kell 17 esineb Koidu 84 elektrikapi ees aastate jooksul ikka ja jälle Uude Maailma tee leidnud Jimbino Vegan ja BARDI CANNIBALS. Juba mitmendat aastat on Uue Maailma aias Koidu, Virmalise, Kristiina ja Videviku tänavate vahelisel alal avatud mõnus DJ-kohvik. Laupäeval on eetris ka Uue Maailma raadio sagedusel 92,4 Mhz ja veebis.

Tänavafestivali kava leiab festivali lehelt Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles