Vaata, missuguseid soodustusi ja üritusi pakub eakate festival!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme tähistatakse eakate päeva.
Homme tähistatakse eakate päeva. Foto: Mihkel Maripuu

1.-2. oktoobril Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimuv viies eakate festival pakub sel korral eakatele võimalust kohtuda mitmete põnevate persoonidega, sh kettaheitja Gerd Kanteri ja tähetark Igor Mangiga.

Igor Mang astub koos Maalehe peatoimetaja Aivar Viidikuga festivalipubliku ette peale festivali avamist, kolmapäeval, 1. oktoobril kell 12 ning sportlased Gerd Kanter ja Jaak Uudmäe räägivad neljapäeval, 2. oktoobril kell 11.

Ühtlasi õpetab Maia-Agate Väljataga tundma vananemisega seotud tegureid ja neid vältima, Hiina meditsiini keskuse juht Rene Bürkland räägib Idamaade pikaealisuse saladusest, Jüri Ennet jagab soovitusi ja nõuandeid teemal «Hingerõõm on oma teha» ning armastatud tele- ja kalamees Vladislav Koržets räägib, miks mehed kalal käivad. Kogu festivali ajakava on olemas ürituse kodulehel.

Kuna käesolev aasta on kuulutatud liikumisaastaks, on festivali raames koostöös Eesti Olümpiakomiteega avatud Salme kultuurikeskuse 3. korrusel liikumissaal, kus on üleval Eesti Olümpiakomitee näitus «Eesti sport pildis», mis näitab Eesti spordi säravat ajalugu ja õnnestumisi. Ilusa ilma korral toimuvad mitmed liikumisega seotud tegevused ka õues (petanque, tänavakorvpall, kepikõnd jm).

 Lennusadam kõikidele Eakate festivalil osalejatele festivalipääsme ettenäitamisel 1. ja 2. oktoobril sissepääsu soodushinnaga 5 eurot pilet (tavahind 14 eurot). Pilet tagab sissepääsu Lennusadama püsiekspositsioonile, sügishooaja suurnäitusele “Meri riidekapis” ning muuseumilaevadele (sh Suur Tõll).

Eakate päeval ootab eakaid ka Tallinna Teletorn. Eakate festivalil jagatakse teletorni külastamise kuponge ekstra eakatele mõeldud soodustusega

Festivali pääsmega saab tasuta ekskursiooni Energia avastuskeskusesse, eelbroneeritud gruppidele, 1.-2.oktoobril. Sissepääs 7 eurot pensionärile ja ka grupi liikmele (grupp 12 inimest). Ekskursioonil tutvustatakse 101 aastat vana, ajaloolist ning unikaalset Tallinna linna endist elektrijaama, mis on renoveeritud 30ndate aastate hiilgusesse, kuid praegusel ajal pakub kodu kaasaegsele kogupere avastus- ja teaduskeskusele.

Eakate festivali tasuta pääsmed on saadaval Inkotubades ja Südameapteekides üle Eesti. Festivalil kohapeal maksab pääse 2 eurot.

Salme Kultuurikeskuse ees on 1.-2. oktoobril avatud laat. Laadalt leiab erinevate Eesti ettevõtete tooteid, sh mesi, lambanahad, tikanditega riided, kaltsuvaibad jne; samuti kala, liha, puuvilju, maitsvaid pontšikuid, kohvi jpm.

Eakate festivaliga tähistatakse Eestis rahvusvahelist eakate päeva. Eakate festivali korraldaja on MTÜ Inkotuba, kes igapäevaselt teenindab eakaid ja puudega inimesi ja kelle teenuseid kasutab enam kui 5000 inimest üle Eesti.

Festivali suurtoetajad on Südameapteek, Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet, Corega, TENA, EMT ja Elion. Festivali partneriteks on Eesti Olümpiakomitee, Rahvusooper Estonia, Ida-Tallinna Keskhaigla.

Konkursi auhinnad panevad välja Tallink, Dermoshop, Tallinna Teletorn ja Brasserie&Restoran Teletorn, KalevSPA, Forum Cinemas ja Terviseleht. Soodustusi festivali piletiga pakuvad Lennusadam ja Meremuuseum, Energia Avastuskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles