Jõulud tulekul: Viimsi muuseumid sätivad end jõuluehtesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 4.novembrist kuni jõuluhooaja lõpuni tervitavad Viimsi vabaõhumuuseumis rahvast must ja valge lammas.
Alates 4.novembrist kuni jõuluhooaja lõpuni tervitavad Viimsi vabaõhumuuseumis rahvast must ja valge lammas. Foto: Viimsi vabaõhumuuseum

Esimene advent on juba 30. novembril ning see toob toob jõuluhõngu ajaloolisesse Pringi rannakülla Tallinna lahe ääres ja selle toredatesse muuseumidesse.

Viimsi vabaõhumuuseumi külakuusel süttivad küünlad, tared ehitakse jõuluehtesse ja peredes tehakse ettevalmistusi jõulude saabumiseks. Külastajad saavad ka ise jõuluettevalmistustes osaleda, meisterdada traditsioonilisi jõuluehteid, õnne valada ja lõkketulel vorste praadida. Pererahvale lisaks ootavad külalisi ka taluloomad, ettetellimisel on hobused valmis viima soovijaid saanisõidule. Avatud on pudelipostkontor, kus saab jõulusoove üle maailma laiali saata ja fotoateljee, kus on võimalik mälestuseks stiilne pühadefoto teha.

Igal laupäeval ja pühapäeval toimub vabaõhumuuseumis jõuluturg, kus kaubeldakse Eestimaise toidukraami ja käsitööga. Ka muuseumipoes on saadaval suur valik mereteemalisi kingitusi ja jõuluehteid.

Rannarahva muuseumis lummab külastajaid jõulukuul Eestimaa tekstiilikunsti grand old lady, Anu Raua, soe, pehme ja imekaunis näitus, tuues meisse kõigisse killukese jõulusoojust. 13. detsembril toimuval Rannarahva jõuluaadal on kohal Maarjamaa parimad käsitöömeistrid.

1.-19. detsembrini ootab Rannarahva muuseum kooli- ja lasteaiagruppe osa saama meeleolukatest jõulumängudest, mida viivad läbi jõuluaja imelised tegelased – päkapikud Sukk ja Saabas, Vana auklik käpik ja Moodne nahkkinnas ning supermuperkirjud mustriloomad. Kõiki neid toredaid mänge on võimalik tellida ka muuseumis toimuvatele jõulupidudele, kuhu tuleb mõistagi ka jõuluvana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles