Spotify vaidleb Taylor Swiftiga raha pärast

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taylor Swift
Taylor Swift Foto: SCANPIX

Muusik Taylor Swift keeldus oma viimast plaati avaldamas voogedastusteenuses Spotify. 

Swift väitis, et Spotify (ja teised sarnased teenused) lihuvad artistide arvel, ei maksa neile õiglaselt ja korjas sealt maha ka oma varasem loomingu. Swifti eeskujul avaldasid oma rahulolematust mitmed teised muusikud.

Spotify juhile Daniel Ekile selline tendents ei meeldi. Ta võttis sõna firma blogis ja esitas vastulause. Ta väitis, et Spotify on maksnud plaadifirmadele, muusikute esindajatele ja auroriõiguste organisatsioonidele üle kahe miljardi dollari.

«Kui ma kuulen juttu vihastest ja närvis muusikutest, kes väidavad, et nad ei saa voogedastuse eest mingit raha või saavad vähe, siis lähen ma ise ka närvi. Muusikatööstus on muutumas ja me oleme uhked, et saame olla selle osa,» kirjutas Ek.

Väljamaksed võivad ju üle kahe miljardi dollari küündida, aga reaalsus (nagu kirjutas BBC) on see, et keskmiselt makstakse ühe looühe korra esitamise eest vaid 0,007 USA senti. Selge, et sellest on kasu vaid tõesti suurtel kaladel, nagu Taylor Swift. Tundmatumad või servamuusikat viljelevad muusikud peavad leppima sellega, et voogedastusteenused jäävad neile reklaamikanaliks, kuhu oma looming tasuta ära anda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles