Konverentsil otsitakse kultuuri väärtust

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telliskivi loomelinnakus avas uksed Vaba Lava avarate ja valgusküllaseks muudetud ruumidega modernne teatrimaja.
Telliskivi loomelinnakus avas uksed Vaba Lava avarate ja valgusküllaseks muudetud ruumidega modernne teatrimaja. Foto: Martin Ilustrumm
Eesti Kultuuri Koda korraldab sel reedel ja laupäeval Haapsalus konverentsi «Mis on kultuuri väärtus?». Konverentsi ellukutsumise põhjus tuleneb soovist kutsuda kokku erinevate elualade ja kultuurivaldkondade inimesed, et ühiselt arutleda, mis on need minevikulised-olevikulised ja tulevikulised märksõnad meie kultuuriruumis, mille taga on maailmavaated ja hoiakud, mis mõjutavad tänast käitumist ja otsuseid ning sillutavad teed homsele.

Milles väljendub kultuuri väärtustamine ja kuidas on see ajas teisenenud? Kas kõik kultuuriilmingud on isemajandavad? Kuidas saame hoida meie kultuuri tugevana? Kas peaksime tegema ressursinappuse olukorras teadlikke valikuid, mida väärtustada, mida mitte? Kuidas ressursse juurde tekitada, mis eelduslikult välistaks selliste valikute tegemise? Kuhu oleme teel, seda nii loojate kui kujundajatena?

Nendel ja paljudel teistelgi kultuurivaldkonna mineviku-oleviku-tulevikulistel teemadel oodatakse kaasa mõtlema ja arutlema 21. ja 22. novembril Haapsalu kultuurikeskuses. Konverentsil esinevad teiste seas Jaak Kangilaski, Madis Arukask, Egge-Kulbok Lattik, Jaak Valge, Paul-Erik Rummo, Toomas Kiho ja Heido Vitsur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles