Improteater Impeerium toob Marilyn Jurmani pärast poolteist aastat kestnud pausi taas teatrilavale

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindexi ja Seppälä showroomi avamine, Marilyn Jurman
Lindexi ja Seppälä showroomi avamine, Marilyn Jurman Foto: André Altjõe

Improteater IMPEERIUM paiskab armastatud Eesti näitlejad pea ees tundmatusse. Igal kuul osaleb improviseeritud etendustes uus külalisnäitleja ning detsembris on laval näitleja ja laulja Marilyn Jurman.

Etendused Jurmaniga toimuvad 7. detsembril kell 19 Tartu Genialistide Klubis ja 8. detsembril kell 19 Tallinna Kammerteatris.

Foto: Poster

Marilyn on tuntud oma energilisuse poolest. Ta on kartmatu ning alati valmis katsetama uusi asju – olgu selleks enda proovilepanek ilu-uisutamises, sõitmine 1500 km rattaga Hollandisse, pürgimine Eurovisioonile, oma muusikaalbumi koostamine, lasketiirus töötamine või hoopiski... improviseerimine!

Ootusärevus on osalejatel suur ka seetõttu, et pärast poolteist aastat kestnud pausi saab Marilyn taas teatrilavale ja seda koos kursusekaaslastega, kellega viimati oli laval koos 6 aastat tagasi. «Olen käinud mitmetel kordadel oma ägedaid kursakaaslasi improetendustel vaatamas ja iga kord lavale kihelenud. Nüüd, kus nad mulle ongi lõpuks selle võimaluse andnud, võin öelda, et suti on kõhe küll, kuid kihk koos nendega laval möllata on kasvanud veel kümnekordselt!» kommenteerib Jurman.

Foto: Karli Saul/SCANPIX

Novembris oli Improteater Impeeriumiga laval Liina Tennosaar, uuel aastal astuvad lavale ka Egon Nuter, Veikko Täär, Anne Veesaar, Taavi Tõnisson.

Improteater on üle maailma levinud teatrivorm, kus kõik sünnib publiku silme all. Etendused on improviseeritud, kõik sünnib kohapeal vastavalt publiku öeldud märksõnadele ning nendest saadud inspiratsioonile. Aega ettevalmistuseks esinejail pole, sest etendus algab kohe.

Improteater IMPEERIUM on noor, varsti aastaseks saav trupp, mis kasvas välja esimesest professionaalsest improtrupist Eestis. Impeeriumi liikmed on viieaastase improkogemusega kutselised näitlejad, kes kuuluvad ka teiste Eesti teatrite draamatruppidesse või tegutsevad vabakutselistena erinevates teatri-, tele- ja filmiprojektides.

Impeeriumi kuuluvad näitlejad Erki Aule, Tarvo Krall, Merilin Kirbits, Maarika Mesipuu-Veebel (Rakvere Teater), Maarius Pärn, Kati Ong (Endla Teater), Rauno Kaibiainen, Mairi Jõgi, muusikud Ragnar Toompuu (Nikns Suns), Madis Jürgens, Madis Kreevan (Taavi Peterson & Üdi) ja valgustajad Martin Makarevitš ning Mario Saarik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles