Tartu veetleb 1970. aastate muusikaga

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise suures majas käivad praegu viimased proovid, et vaatajate ette tuua lugude ja laulude õhtu «Minu veetlev Tartu», mis viib vaatajad 1970. aastate Emajõelinna. Lavastaja Tiit Palu ja lavastuse muusikajuhi Ele Sonni koostöös valmivas lavastuses kõlab ligi 20 laulu, millest kolmandik on tolle aja tippansambli Fixi loomingust.

Kunstnik Maarja Meeru juhatusel on Vanemuise laost üles otsitud isegi sellised omaaegsed esinemisrõivad, mida toona kandsid Fixi solist Silvi Vrait ning bassimees ja laulusõnade looja Juhan Sütt. Lugude ja laulude vahel on ka üks samal ajal ja samuti Vanemuise lavastustes kaasa löönud ansambli Suuk lugu.

«Minu veetleva Tartu» videokujunduse autor on Janek Savolainen ja valguskunstnik Andres Sarv. Lavastuses osalevad Maria Soomets, Linda Kolde, Marian Heinat, Priit Strandberg, Riho Kütsar, Tanel Jonas ja Sten Karpov ning bänd Ele Sonni juhatusel, kus tema kõrval mängivad pille Margus Tammemägi, Indrek Mällo ja Karl Laanekask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles