tARTuFFi publikurekord: 4000 inimest ühel seansil

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti retrokomöödiat «Haridus» jälgis tARTuFFil üle 4000 inimese.
Briti retrokomöödiat «Haridus» jälgis tARTuFFil üle 4000 inimese. Foto: Ahto Sooaru

Tartu armastusfilmide festivalil püstitati viimaste aastate Eesti publikurekord.


Briti retrokomöödiat «Haridus» jälgis üle 4000 inimese, nii oli see viimaste aastate suurima külastatavusega filmiseanss Eesti kinoajaloos. Vaadatavuselt järgnes USA romantiline komöödia «Adam»» ja prantslaste «Mikmakid», mida mõlemat vaatas üle 3000 inimese. Kokku käis Raekoja platsil mängufilme vaatamas ümmarguselt 25 000 inimest.

Möödunud laupäeval Ken Loachi filmiklassikaga «Lenda, lenda lepatriinu» lõppenud ning kaasaegsele peremudelile pühendatud 5. Tartu armastusfilmide festival tARTuFF ületas taaskord publikurekordi, tuues kuue päeva vältel Raekoja platsile, Athena Keskusesse ja teistele festivali üritustele orienteeruvalt 30 400 inimest. Eelmisel aastal külastas festivali 17 500 filmisõpra.

Kõik tARTuFFi filmid ja üritused olid huvilistele tasuta. 2011. aasta tARTuFF ootab kõiki filmisõpru augusti teisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles