Stalker Festival 2014 tuleb taas mahukas ja mitmekülgne

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonathan Hobin
Jonathan Hobin Foto: promo

5.–6. detsembril toimuv Stalker Festival toob värsked vaated olukorrast ja inimestest elektroonilise muusika, etenduskunsti, visuaalse kunsti, loovhariduse ning sõnakunsti kaudu.

Etenduskunstide programmis on kaks kaasaegse tsirkuse juurtega etendust. Hispaania rühmituse Animal Religion etendus «Indomador» on veider ja metsik, mille loojad soovivad publikut kostitada millegi ebaharilikuga. Norra etenduskunstnik Frida Odden Brinkmann toob aga publikuni etenduse «One and a Half», mis räägib üksindusest. Peategelaseks on inimkehaga loodud veider monstrumnukk Antero, kelle suurimaks sooviks on leida kaaslane kellega koos tantsida.

Foto: Renee Altrov

Palju huvitavat pakub mahukas loovharidusprogramm, mis toob kokku oma ala tegijad arutlema paljuski tulevikku suunatud teemadel. Festivali loovharidusprogrammi nael on Jonathan Hobini artist talk. Kanadast pärit ja rahvusvaheliselt tunnustatud fotokunstnik astub publiku ette, et rääkida enda loomingust ning laiemalt loovisiku väljendusvabadusest. Värskendavaid arutelusid pakuvad lisaks Oudekki Loone  vestlusringis «Kõige kohutavamatest ideedest», Kristi Grišakov vestlusringis «Utoopia ja tuleviku vahel» ning Tõnu Karjatse loengus «Asju tulevikust, linnadest ja inimestest» ehk «Oma ruumist».

Foto: Renee Altrov

Muusikaprogrammi juhatab reede õhtul sisse kontsertetendus «MIMproject & Lunar Sound». Tegijad ise ütlevad tagasihoidlikult, et MIMprojecti kosmiline heli ei paranda teie tšakraid ega muuda teid valgustatuks.
Kõik, mida te kuulete, on muusika teepikkus maalt Kuule ja tagasi. Appi võetakse üks maailma esinumber Kuu-sidega tegelevate raadioamatööride hulgas – Viljo Allik.

Foto: promo

Stalker Festivali Klubiööl vormivad helivõnked elektrooniliseks muusikaks 4 välismaist ja 6 kodumaist artisti. DMX KREW Londonist, HEADLESS HORSEMAN ja MICK WILLS Saksamaalt ning KODEK Lätist päästavad valla kananahka tekitava muusika, et viia publik  tantsurännakule technost houseni. Eesti artistidest astuvad lavale MAVA & NEBUKAT, ДИМА, MOTOBOR, HEVONEN ning KERSTEN KÕRGE. Eesti artistid lubasid pakkuda hea maitse ja gruuviga tantsutechnot ning tantsukogemust tempos 127-130 lööki minutis.

Sündmuse täisprogramm kodulehel.

Sündmused toimuvad Kultuurikatlas, Arhitektuurikeskuses, Kanuti Gildi SAALis / Sissepääs olenevalt sündmusest piletiga või tasuta! / Kultuurikatlas saab olema soe!

Foto: promo

Stalker Festivali programm

5. detsember

·      19.00 / Tuuli Vellingu, Mart Soo ja Teet Vellingu sõnalis-muusikaline programm "Kell kolm öösel" / Kultuurikatel

·      19.30 / Animal Religion etendus "Indomador" / Kanuti Gildi SAAL

·      21.30 / Kontsertetendus "MIMproject & Lunar Sound" / Kultuurikatel

·      22.30 / Stalker Festivali Klubiöö / Kultuurikatel

6. detsember

·      14.00 / Sally Stuudio töötuba "Ideede püüdmine" / Kultuurikatel

·      14.00 / Fotokunstnik Jonathan Hobini (Kanada) artist talk / Arhitektuurikeskus

·      15.00 / Vestlusring "Kõige kohutavamatest ideedest". Vestlusringi juhib Oudekki Loone / Arhitektuurikeskus

·      17.00 / Filmi "Ecopolis China" (Anna-Karin Grönroos, Soome 2013) esilinastus Eestis / Arhitektuurikeskus

·      18.15 / Vestlusring "Utoopia ja tuleviku vahel". Vestlusringi juhib Kristi Grišakov / Arhitektuurikeskus

·      19.30 / Animal Religion etendus "Indomador" / Kanuti Gildi SAAL

·      20.00 / Tõnu Karjatse loeng "Asju tulevikust, linnadest ja inimestest" ehk "Oma ruumist" / Arhitektuurikeskus

·      21.00 / Oddman Production lavastus “1 ½ “ (One and a Half) / Kultuurikatel

·      22.00 / Ekke Västrik, Mihkel Tomberg, Roland Karlson, Taavi Kerikmäe ja Toomas Savi "Pasta Modulare Süntesatoorium" / Kultuurikatel

Sündmused toimuvad

Kultuurikatel / Põhja pst. 27a

Arhitektuurikeskus / Põhja pst. 27a

Kanuti Gildi SAAL / Pikk 20

Parkimine

Parkida saab valveta tasulisel alal tsoonis T5, mis asub Linnahalli kõrval ja Statoili taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles