Arhitektuuripreemia tagatuba

Triin Ojari
, Eesti Arhitektuuri­muuseumi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja, mis andis nime Euroopa tähtsaimale arhitektuuripreemiale: Mies van der Rohe 1929. aastal loodud paviljon Barcelona maailmanäitusele.
Maja, mis andis nime Euroopa tähtsaimale arhitektuuripreemiale: Mies van der Rohe 1929. aastal loodud paviljon Barcelona maailmanäitusele. Foto: Erakogu

Vaatamata hilissügisele on ilm Barcelonas soe ja päikeseline. Ühe anonüümse ilmega kortermaja kontorisse kogunenud seltskond muuseumijuhte, kes on kohale lennanud mõnevõrra külmematest Euroopa pealinnadest, on seetõttu positiivselt meelestatud ja rahulolev. Tegu on Mies van der Rohe Fondi bürooga, mille üsna ahtasse, endise korteri elutoa-suurusesse koosolekusaali on kutsutud Mies van der Rohe Euroopa arhitektuuripreemia väljaandmist korraldav komitee.

Arhitektuurimuuseumi direktor Triin Ojari osales tänavu Euroopa arhitektuuripreemiaid määranud komisjoni töös. Millist arhitektuuri Euroopa hindab ja millised on süsteemid nende hinnangute väljakujunemises ja esiletõstmises, Ojari ka selgitab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles