Tartlase muusikat hakkas levitama rahvusvaheline plaadifirma

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitarrist Andres Roots ja löökpillimängija Raul Terep on duo, kelle muusikat saab kuulata tänavu ilmunud plaadilt «Trad.alt.blues». Selle on välja andnud plaadifirma Roots Art Records.
Kitarrist Andres Roots ja löökpillimängija Raul Terep on duo, kelle muusikat saab kuulata tänavu ilmunud plaadilt «Trad.alt.blues». Selle on välja andnud plaadifirma Roots Art Records. Foto: Raimu Hanson

Playground Music Eesti esinduse vahendusel saab alates 5. detsembrist Skandinaavia ja Balti riikides osta Tartu plaadifirma Roots Art Recordsi CDsid.

Maailma mainekaimaid sõltumatuid plaadimärke vahendava Playground Music Estonia veebilehel on kirjas, et Tallinnas alustas kontor tegevust 2012. aastal. Kitarristi ja omanimelise plaadifirma omaniku Andres Rootsi sõnul algas Roots Art Recordsi ja Playground Music Estonia koostöö aasta tagasi.

Tartlase firma uusim väljalase on 17. novembril ilmunud kontserdiplaat «Steve Lury & Andres Roots «Live In Lerwick»». Rootsi sõnul ilmus see CD küll alles kuu keskpaigas, kuid platseerus sellest hoolimata Briti iseseisvate bluusisaatejuhtide ühingu (Independent Blues Broadcasters Association) novembrikuu enimmängitud plaatide reas 25. kohale.

«Live in Lerwick» on Rootsi andmeil juba kõlanud ka Prantsusmaa, Hollandi, Saksamaa, Taani ja Kanada raadioeetris ning positiivselt on seda arvustada jõudnud ka Hollandi bluusiportaal Van Eck Blues.

Jaanuaris ja veebruaris läheb Andres Roots lavale koos Raul Terepiga, et duona anda viis kontserti Soomes, neist Hämeenlinnas briti bluusilegendi Dr. Feelgood erikülalisena, ja kord Tartuski – 4. veebruaril kohvikus Feel Good Music.

Videot loo «Gone To Main Street» esitusest kontserdil, mille salvestisi on ka plaadil «Live In Lerwick», saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles