Higi ja hing

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depeche Mode-Live in Berlin
Depeche Mode-Live in Berlin Foto: Kuvatõmmis

Depeche Mode

«Live In Berlin» 

Mute/Columbia

Põhimõtteliselt saab seda boksi soetada ka ainult kahe audioplaadiga, kuid kontsertsalvestus töötab ikka paremini visuaaliga koos. Seda kasvõi ainult kahel põhjusel. Tehno-glämm-veteranid on jätkuvalt väga heas vormis ning möllavad laval, nii et lust vaadata. Teiseks on nii kontsertvideo kui bändi lavakujunduse teinud teine puhas legend ehk veteranfotograaf ja muuviguru Anton Corbijn. Materjal on salvestatud O2 areenil Berliinis möödunud aasta 25. ja 27. novembril bändi seni viimase stuudioalbumi «Delta Machine» tuuri käigus.

Tuur on tänaseks läbi ja arvud kokku löödud. Seda nägi 2,4 miljonit inimest 32 riigis. Sissetulekuid arvestati nii 150 miljoni dollari ümber. Kultusbänd Depeche Mode on kõike seda kahtlemata väärt, eriti kui arvestada vahepealset süsimusta aega nende elus, kui paistis, et bändil ja eelkõige Dave Gahanil on suhteliselt vähe šansse uut sajandit oma silmaga näha. Nii vanemad kui värskemad hitid kõlavad veidi uuendatud kuues endiselt värskelt. Heli on superkvaliteediga, aga DVD? Miks mitte siis juba VHS? Olgu, pildi saab kätte ning BluRay pidi ka ikka ilmuma. Igal juhul on hitte ja higi, kirge, religiooni, pattu, ekstaasi ning tuld. Ei kujuta ette, mida ühelt kontserdilt veel tahta võiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles