Armastatuim/vihatuim

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nickelback-No Fixed Address
Nickelback-No Fixed Address Foto: Kuvatõmmis

Nickelback

«No Fixed Address»

Republic Records

Hinne: 3

Nickelback sai alguse 1995. aastal Kanadas vendade Chad, Mike ja Brandon Kroegeri eestvedamisel cover-bändina «Village Idiots». Tänaseks on nad maailma üks armastatumaid, kuid samas ka vihatumaid bände. Nickelbacki edu üks saladus peitub selles, et nende lugusid on kerge meelde jätta ja kaasa laulda. Bändi loomingus leidub muuhulgas ka country’t, räppi ning tundelisi rokiballaade. Reeglina on Nickelbacki albumitel 11 lugu ning albumid kestavad umbes 40 minutit, erand ei ole ka «No Fixed Address». 

Albumi lood on parimates Nickelbacki traditsioonides: seks ja naised, narkootikumid ja naised, suhted ja naised ning poliitika. Esiksingel «Edge of a Revolution» on plaadi tüüpiline lugu. Rütmikad trummid, rasked kitarrid ning Chadi üldiselt ühedimensiooniline, kuid täiesti korralik vokaal. Ei saaks just öelda, et Nickelback selle albumiga midagi uut leiutas ega isegi midagi uut proovis, kuid kas alati tingimata peakski? Nende retsept on ammu välja töötatud ning omal tasemel see toimib. Nickelbacki tüüpiline raadio-rokk pole just igaühele, kuid tahes-tahtmata võib see panna sind mingil hetkel kaasa laulma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles