Eesti esimene filmiprojekt Kickstarteris peab viimase päevaga koguma veel 3500 dollarit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Eestlaste esimene suur filmiprojekt Kickstarteri ühisrahastusplatvormil peab viimase päevaga koguma veel 3500 dollari eest toetusi, et noore Tiibeti budamunga valikutest rääkiva dokfilmi lõpetamiseks vajaminev raha kokku saada.

Dokumentaalfilmi «Tashi Delek» materjal on eestlaste poolt mitme kuu vältel üles filmitud Mustangi piirkonnas Tiibeti kõrgmäestikus, kuhu on välismaailmast pääsenud üldse kokku vaid mõned tuhanded inimesed. Eestlastel oli eksklusiivne võimalus filmida ööpäevaringselt kohalikus Pema Tsal Sakya budistlikus kloostris toimuvat ja seal munkadeks õppivate noorte elu.

Eelkõige jälgiti 17-aastast munka Tashit, kes pandi kloostrisse vanemate poolt 6-aastasena. Film räägib tema jaoks elu olulisima otsuse langetamisest, mille jaoks võtab Tashi ette pika ja ohtliku teekonna isakoju läbi Himaalaja mäestiku. Teekonna jooksul avaneb vaatajatele noore budamunga mõttemaailm, selle omanäolise piirkonna elu, iidsed traditsioonid ja uskumused.

Peeter Rebase eestvedamisel Kickstarteris läbiviidava kampaania lõpuni on jäänud vähem kui kaks päeva, mille jooksul on tarvis koguda 22 000-dollarilisest eesmärgist veel 3500. Kogu raha läheb filmi postproduktsiooni teostamiseks. Toetajad saavad vastutasuks endale filmi, soundtracki ja muid preemiaid. Anna Sinagi eestlastele Kickstarteris hoogu juurde!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles