Paabeli raamatukogu raamatukogus

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuu raamatunädal rahvusraamatukogu fuajees.
Jõulukuu raamatunädal rahvusraamatukogu fuajees. Foto: Peeter Langovits

 

Reedel arutletakse Eesti Rahvusraamatukogus kirjanduse üle, sest taas on toimumas Paabeli Raamatukogu, mis tänavu kannab alapealkirja «Kirjanduse piirid, raamatute raamid».

 

 

Keskpäeval algaval kirjandusfoorumil räägib Priit Kruus uue lugeja minapildist, järgneb Maarja Vaino mõtisklus kirjanduse ja näituse seostest, Asko Künnap vaatleb, kuidas lugev kujundaja kujundab lugeja, ning Maarja Kalmet aga jagab kuulajatega mõtteid dokumentaal- ja ilukirjanduse sümbioosist. 

Pärastlõunases vööndis räägib Igor Kotjuh tänapäeva kirjanduse võimalustest sotsiaalmeedias. Jan Kaus kõneleb filmi ja kirjanduse suhetest ettekandes «Valgelt paberilt valgele linale». Ene Paaver arutleb teatris toimuva üle, fookus on teatritekstitalgutel ehk kollektiivsel tekstiloomel.  Kaupo Meieli ettekanne kannab aga pealkirja «Lausa tõuseb laulu ilu, oh, mu baby, baby, baby».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles