Põlev ajalugu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guns n'Roses-New York, New York
Guns n'Roses-New York, New York Foto: Kuvatõmmis

Guns Nʼ Roses

«New York, New York»

Gossip

Hinne 5

Tagantjärele vaadates oli see ikka üks kuradima sõge tripp, mille Guns Nʼ Roses oma suhteliselt lühikeseks jäänud, kuid seda säravama ja unikaalsema karjääri jooksul tegi. Rokiklubi Ritz. New York. 2. veebruar 1988. Viisiku 1987. aasta suvel  ilmunud debüüt «Appetite For Destruction» oli just edetabelid ribadeks põrutanud. Kõik oli tegelikult veel ees, kõik oli värske. Maailm oli valla, taevas pilvitu. Muuseas, sellest algselt MTV jaoks salvestatud ja nüüd võrdlemisi ootamatult välja ilmunud liveʼist on saadaval ka kehva kvaliteediga DVD, aga tasub vaatamist, tasub kindlasti vaatamist.

Keemia särises meeste vahel suisa silmanähtavaid sädemeid pildudes. Bänd elas ja tegutses nagu üks organism, kõik see piinlik ning inetu jama tuli aastaid hiljem. Debüütalbumi materjali valdavalt sellel kontserdil esitatigi. «Appetite For Destruction»on  muide üheskoos kirjutatud, plaadikaanel on autoriks märgitud terve bänd. Eks hiljem jagati nimelisi loorbereid, aga nagu öeldud, 1988. aasta alguses oli kõik super. Leek oli maksimumile keeratud, kuid ei põletanud veel bändi liikmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles