Ilmar Raag: eesti filmile on medal käes palja nominatsiooniga

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Eks «Mandariinide» edu tundu uskumatu küll, sest tugevaid kandidaate oli teisigi. Ja isegi kui siin leida poliitilise konjunktuuri soodsat tähtede seisu, on eesti filmile medal käes juba palja nominatsiooniga. Mis edasi tuleb, ei ole esialgu isegi tähtis. Ma usun, et me jääme selle aasta edulugu veel pikalt mälestustes kordama.

Kuldgloobust peetakse väga oluliseks vahepeatuseks Oscari nominatsioonide kampaanias. Isegi kui arvata, et näiteks poolakate 200 000 euro suurune kampaania Los Angeleses oma «Ida» toetuseks on endiselt tugevam kui meie jõupingutus, siis praegu on tekkinud isegi võimalus, et «Mandariinide» pealkiri ilmub veel mõnes järgnevaski nimekirjas. Ja sealt edasi vaadatakse kõikidele eesti filmidele mõnda aega veidi suurema uudishimuga. Seejuures tuleb muidugi arvestada, et Kuldgloobus on auhind, mis otsib ka head kompromissi väga keerulise arthouse’i ja laiemale vaatajale arusaadavate filmide seas.

Kõige konkreetsemalt võiks see nominatsioon aidata aga «Mandariinidel» leida rohkem reaalseid levitajaid üle maailma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles