Tartlane pildistab kodulinna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Voolaid on teinud oma piltidest valiku ja avaldanud selle raamatus «Aastaraamis Tartu» 103 leheküljel. Iga kuu pildid juhatab ta sisse kirjapanekuga, mis on sealsamas kõrval tõlgitud ka inglise keelde.
Juhan Voolaid on teinud oma piltidest valiku ja avaldanud selle raamatus «Aastaraamis Tartu» 103 leheküljel. Iga kuu pildid juhatab ta sisse kirjapanekuga, mis on sealsamas kõrval tõlgitud ka inglise keelde. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kirjastuses Atlex on valminud fotoraamat «Aastaraamis Tartu», mille autor on tartlane, oma kodulinna sügavasti kiindunud Juhan Voolaid.

Ei saa ju olla Tartu vastu ükskõikne inimene, kes on seda linna viimasel viiel aastal aina pildistanud – igal aastaajal, igal kuul. Ja mitte niivõrd linna kui ehitisi ja tänavaid, vaid ikka enamasti elu majade ja asfaldi vahel.

Meeste, naiste ja laste eluhetkede kõrval on Voolaid kinni püüdnud momente Tartu karvaste (kassid-koerad) ja suleliste (hakid, varesed, tuvid, kajakad jt) elust. Ühel fotol on isegi kaks alligaatorit, kes sulistavad raeplatsi purskkaevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles