Vennad ja õde kohtuvad Karlovas

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants (vasakult), Jaak, Mart ja Kärt Johanson kohtusid laulukava «Tulge tagasi» tegemiseks Eesti keskel Esna mõisas.
Ants (vasakult), Jaak, Mart ja Kärt Johanson kohtusid laulukava «Tulge tagasi» tegemiseks Eesti keskel Esna mõisas. Foto: Margus Tõnnov

Karlova teater on tartlasest kultuurikorraldaja ja muusiku Ants Johansoni sõnul leidnud endale hea õhkkonnaga maja. Kuidas sealne saal laval esineja seisukohalt tundub, saab ta koos õe ja vendadega teada sel reedel.

Ants, Jaak, Mart ja Kärt Johanson tulevad publiku ette laulukavaga «Tulge tagasi». Kuid mitte üksi, vaid koos võluva flöödivõluri Krista Citra Joonasega, kellel on Antsu sõnul peale selle oluline osa Johansonide lugude seadmisel.

Lõppeval aastal on neil valminud hulga uut ühisloomingut.

Midagi on muutumas

«Kümmekonna proovilaagri ja koosmängimise ning ka tuliste vaidluste tulemusena on kuulajate ette tuua uusi lugusid, nagu näiteks «Tulge tagasi», «Sisemeri», «Voola», ja «Hugo»,» märkis vend Ants. «Eriti hea on Jaagu «Sisemeri», millesse ta on pannud mitme aasta mõtted.»

Vend Jaak liigitas selle laulu niisuguste hulka, mis on ennast talle ilmutanud. Viimati juhtus talle selliseid tulema Eesti vabaks laulmise aegadel. Ta on tabanud ennast viimasel ajal tundelt, nagu oleks jällegi 1970. aastate lõpp või 1980. aastad ning nagu oleks lähedal mingi paradigma muutus.

Proovilaagrid olid Esna mõisas. «See on Eesti keskel, kuhu on meil hea Põhja-Eestist ja Lõuna-Eestist kokku tulla,» ütles vend Ants.

Johansonid on kõik peale õe Kärdu sündinud Tartus. «Oma esimesed vääksud tegin Karlovas Salme tänavas, kus elasid mu ema ja isa,» ütles Jaak Johanson.

Tartus on sündinud ka Krista Citra Joonas, kes on Emajõelinnas erinevalt Johansonidest ühtlasi üles kasvanud.

Kaunimad jõulud

Sealsamas Karlova teatri saalis tõi Kaunimate Aastate Vennaskond teisipäeval kuulajate ette kontsertetenduse «Kaunimad jõulud me elus». Plaanitud kontserdid müüdi eelmüügis välja, nii et tuli kavva võtta lisakontserte, mida saab kuulata täna, laupäeval ja 30. detsembril.

Hannes Kaljujärv, Andres Dvinjaninov, Jüri Lumiste, Indrek Kalda ja Toomas Lunge meenutavad aegu lapsepõlvest, mil lumi oli valgem ja tali talvisem.

Nii Kaunimate Aastate Vennaskond kui ka Johansonid ja Krista Citra Joonas viivad oma laule jõulukuul Karlova teatrist kaugemalegi.

Nädal muusikaga

* Sel nädalal on Karlova teater (Tähe 66) muusika päralt.

* Täna, laupäeval ja pühapäeval mitmel kellaajal laulab kauneimaid jõululaule Kaunimate Aastate Vennaskond.

* Reedel kell 19 annavad vennad ja õde Johanson koos Krista Citra Joonasega kontserdi «Tulge tagasi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles