Kuningas on surnud, elagu kuningas!

, stereograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kosmos IMAXi kino

Avatud alates 19. detsembrist

70 mm filmilint, erikujuline ekraan – kõik, mis vähegi võimalik, et pakkuda midagi enamat kui tavaline kino. Tänapäeval võitleb kino ellujäämise nimel ja ka IMAXil tuleb rinda pista turul, kust raha voolab välja arvutimängudele. Nii ongi jõudnud digitaalne IMAX samade projektoriteni, mis on kasutusel tavalises kinos. On jäänud veel suur ekraan, suurem, kui oleks võimalik enamikus kinodes.

IMAX alustas ekraaniga, mis oli mõeldud inimese kogu vaatevälja täitmiseks, näidates ainult selle tehnoloogia jaoks filmitud filme. Majanduslikult oli ettevõtmine suhteliselt edukas, siiski otsiti võimalust linastada ka tavafilme. Samas oli võimalik üht filmi näidata vaid 30 minutit järjest, kuna filmilint oli nii suur (30 minutit filmi on nelja kilomeetri pikkune), et pikemat polnud võimalik üheks rulliks kokku panna. Suurem osa vaatajaid tahab aga näha Hollywoodi peavoolufilme, mitte 30-minutilisi eripresentatsioone. Digitaalse kino saabudes saigi see võimalikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles