Tunnustatud Taani pressifotograaf Jan Grarup avab Tallinnas oma näituse autoriõhtuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Grarup
Jan Grarup Foto: Taani saatkond

Telliskivi Loomelinnakus Vaba Lava fuajees avatakse laupäeval, 10. jaanuaril 2015 fotonäitus «Sõja ja nälja vahel», kus tuntud Taani pressifotograaf Jan Grarup vahendab mõtlemapanevat portreed jätkuvalt äärmuslikes tingimustes elavast Somaalia riigist ja rahvast.

Näituse avamisele kell 16.00 järgneb autoriõhtu Jan Grarupiga Erinevate Tubade Klubis.

Jan Grarup on viimased 25 aastat pildistanud paljudes sõja- ja konfliktipiirkondades üle maailma. Grarupi töö peegeldab tema usku fotoajakirjanduse rolli tunnistaja ja mälu kandjana ning vajalikkusesse vahendada lugusid inimestelt, kes ise ei suuda neid rääkida.

Jan Grarupi fotod on pälvinud arvukalt rahvusvahelisi auhindu, sealhulgas on ta saanud mitu maailma pressifoto (World Press Photo) auhinda. Talle on korduvalt antud Taani aasta pressifotograafi tiitel.

Grarup on töötanud ajalehes Politiken ning aastast 2011 on New York Timesi fotograafina pildistanud konfliktipiirkondades Aafrikas ja Lähis-Idas.

Karjääri jooksul on ta kajastanud sündmusi Kašmiiris, Sierra Leones, Ruandas, Iisraelis, Kosovos, Tšetšeenias, Iraanis, Iraagis, Sudaanis, Haitil ja mujal.

Näituse kuraator on Taani Kultuuri Instituut Eestis, Lätis ja Leedus. Näitust korraldab Taani Kultuuri Instituut Riias koostöös Taani saatkonnaga Eestis.

Näitus on Vaba Lava fuajees avatud 31. jaanuarini 2015 iga päev kell 12-21. Sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles