Odd Hugo ja Frankie Animal sel nädalal Hollandis Euroopa olulisimal talendifestivalil

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankie Animal on juba varem tuntust kogunud ning oli esimese kaheksa noortebändi hulgas, kes pääses võistlema konkursi poolfinaali.
Frankie Animal on juba varem tuntust kogunud ning oli esimese kaheksa noortebändi hulgas, kes pääses võistlema konkursi poolfinaali. Foto: promo

Eesti bändid Odd Hugo ja Frankie Animal esinevad sel nädalal Hollandis Euroopa suurimal ja olulisimal uue muusika festivalil Eurosonic Noorderslag. Meie artiste toetama ning värsket ja põnevat muusikat avastama siirdub Euroopa talendivahetusprogrammi ETEP liikmena ka Tallinn Music Week ning kohapeal sündmust vahendav Raadio 2.

Hollandis Groeningeni linnas alates 1996. aastast toimunud Eurosonic Noorderslag on tänaseks kujunenud Vana Maailma muusikaelu keskpunktiks ja noorte muusikute tõhusaks hooandjaks. Suursündmuselt, kus traditsiooniliselt esineb üle 300 artisti kogu Euroopast, on tuule tiibadesse saanud teiste seas nii briti funksouli sensatsioon Jungle kui meie indifolgi lipulaev Ewert and the Two Dragons. Igal aastal on festivali erifookuses üks riik, milleks sel korral on tugeva muusikamaa kuvandiga Island.

Tänavu 14.-18. jaanuarini toimuva festivali kava pannakse kokku kogu Euroopast laekuvate esinemistaotluste põhjal. Sel aastal on Eestist valitud esinema viimase Tallinn Music Weeki edulugu Odd Hugo ja indiroki bänd Frankie Animal. Mullu TMW ja Skype’i maailmamuutja-auhinna pälvinud Odd Hugo on oma suurepärase kontsertesineja mainet ja Tartu-Texas indibluusi valemit tõestanud nii Soomes, Baltikumis kui Kesk-Euroopas. Taskus leping Soome muusikaagentuuriga Fullsteam ning koostöölepped agentuuridega Saksamaal ja Hollandis, keskendutakse praegu oma teise täispika albumi ettevalmistusele. Raadio 2 saadikuks Eurosonicul on nakkavate riffide ja meloodiatega, Norah Jonesiga võrreldud lauljatariga ning internetis kümneid tuhandeid kuulamiskordi pälvinud hitiga «Obsession» varustatud Frankie Animal.

Foto: promo

Odd Hugo astub Eurosonicu festivalil üles lausa kahel korral: neljapäeval, 15. jaanuaril kell 21:30 De Spiegheli klubis ja reedel, 16. jaanuaril kell 22:00 USVA laval. Frankie Animali ettastet saab näha reedel kell 21:30 Huize Maas klubis.

Festivali keskne sündmus on kolmapäeval, 14. jaanuaril toimuv Euroopa Piiridemurdja (European Border Breakers Awards – EBBA) auhinnagala, kus tunnustatakse kümmet artisti, keda on saatnud märkimisväärne edu ka väljaspool oma kodumaa piire. Eestlastest on EBBA auhinna pälvinud Kerli (2010) ja Ewert and The Two Dragons (2013). Tänavused kuulsaimad EBBA-laureaadid on neodisko-äss Todd Terje Norrast ning folkduo Milky Chance Saksamaalt.

Eurosonic koordineerib ka Euroopa talendivahetusprogramme (European Talent Exchange Program – ETEP ja Central European Talent Exchange Program – CEETEP), mille eesmärk on aidata Eurosonicul üles astuvatel artistidel leida uusi esinemisvõimalusi festivalidel üle Euroopa. Tallinn Music Week on olulisi Euroopa muusikafestivale ja raadiojaamu hõlmava ETEP/CEETEP liige alates 2013. aastast. Tänu sellele avaneb Eesti artistidele enam võimalusi uut publikut leida ning uuel Euroopa muusikal Eestisse jõuda.

Põhja- ja Baltimaade suurim uue muusika festival ja muusikatööstuse konverents Tallinn Music Week toimub 25.-29. märtsil 2015. Festivali programm kuulutatakse välja veebruari alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles