Tulevase Viljandi folgi tunnuskujundus valitud

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Preesalu Viljandi folgi tunnuskujundus
Janno Preesalu Viljandi folgi tunnuskujundus Foto: Folk.ee

Kujunduskonkursi lähteülesandeks oli võimalikult tabavalt ja kujunduslikult sobivalt visualiseerida järgmise festivali teema „Vabadus“.  Selle teemaga on korraldajad oma ülesandeks võtnud pillikäsitluse- ja loominguvabaduse pärimusmuusikamaastikul ja seda olukorras, kus see väljend on saanud ka laiemas mõistes jälle tähenduslikuks ja oluliseks.

Kodulehel ja Facebookis välja kuulutatud konkursile laekus tänavu 29 tööd 21 kujundajalt. Võidutöö lõpliku valiku tegemisel olid Eesti Pärimusmuusika Keskuse töötajatest komisjoni liikmed üsna ühel meelel ja peapreemia läks Janno Preesalule kujundusbüroost Bassein.

Võidutöö koosneb erinevate vabadust sümboliseerivate visuaalide kogumist, kus iga pilt räägib oma minilooo. „Lapseliku joonega joonistatud pildid on ülilihtsad ja kergesti jälgitavad ning ei koorma visuaaliga liigselt“, selgitas Janno Preesalu ise. „Vaba käega joonistatud pildikeel pakub ka võimalusi festivalikülastajate kaasamiseks erinevate käsitööliste tegevuste näol“, pakkus kujundaja ka omapoolse nägemuse, kuidas võidutöö kujundus festivali kontekstis oma elu elama hakata võib.

Võidutöö autor Janno Preesalu on lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli graafilise disaini erialal. Igapäevaselt disainibüroos Bassein töötav Preesalu ise peab ennast sama palju illustraatoriks kui graafiliseks disaineriks, ühendades meelsasti mõlemad kujundusviisid üheks tervikuks, nagu antud töögi puhul.


Festival toinub 23.-26.juulini

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles