«Ma olen pettunud, et me Kuldgloobust ei saanud.»

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii kuulutati eile välja Oscari nominendid: «Ida» (Poola), «Leviaatan» (Venemaa), «Mandariinid» (Eesti), «Timbuktu» (Mauritaania) ja «Metsikud lood» (Argentiina).
Nii kuulutati eile välja Oscari nominendid: «Ida» (Poola), «Leviaatan» (Venemaa), «Mandariinid» (Eesti), «Timbuktu» (Mauritaania) ja «Metsikud lood» (Argentiina). Foto: SCANPIX

Produtsent Ivo Felt ütleb, et kuni pool «Mandariinide» ookeanitagusest edust tuleb kanda Tatjana Detlofsoni arvele.

Kes on Tatjana Detlofson? Üks Hollywoodi hinnatumaid sõltumatuid kampaaniameistreid, kelle ülesandeks on mitteingliskeelseid filme vähemalt Oscari või Kuldgloobuse nominatsioonini aidata.

Detlofson on seda suutnud pea igal aastal, näiteks Belgia filmidega «Katkenud ahela lõpp» ja «Härjapea» või Norra filmiga «Kon-Tiki».

Mil viisil? Oma väikestest nõksudest keeldub ta ise rääkimast, aga Felt ei jäta seda siiski enda teada. Ja nimelt, kui meie mehed pärast esimest edukat ringreisi koju tagasi hakkasid sõitma, kinkisid nad Tatjanale sümboolselt mandariine. Tatjana sai sellest inspiratsiooni ja organiseeris omakorda kõigile talvepuhkusele minevatele Hollywoodi välisajakirjanike ühingu liikmetele naljaga pooleks kotikese mandariine.

Vaat nii.

Tatjana, kas te olnuks väga pettunud, kui «Mandariinid» jäänuks viie seast välja?

Jah, väga. Ma polnud tegelikult närviline kuni selle hetkeni, kui ma filmiakadeemia saalis istet võtsin. Siis järsku tuli pinge sisse, tundsin, et kui meid sinna ekraanile ei ilmu, oleks see suur pettumus nii Zazale kui Ivole. Ja tervele Eestile.

Eesti kuulutati välja kolmandana, ma ei mäleta, kes edasi tulid, sest ma karjusin sel ajal juba jesss… Nüüd, veidi rahunenuna, valdab mind rõõm. Olen rõõmus kogu meie meeskonna tegutsemise üle. Et me tegime seda. Selle üle, et Ivo, Zaza ja Lembit on kogu kampaaniaga kaasa tulnud ja seda igati toetanud. Inimesed on siia tohutult energiat ja sisse pannud. Ja me väärisime seda.

Go, «Mandariinid», go!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles