Maarjamäe lossis vaadeldakse Eestit II maailmasõjas

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamäe loss
Maarjamäe loss Foto: Ajaloomuuseum

 Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe lossis (Pirita tee 56) toimub laupäeval, 24. jaanuaril kell 13 ajaloolaupäevak uuest sarjast «Eesti Teises maailmasõjas».

 Ajaloodoktor  Olev Liivik  arutleb ajaloolaupäevakul teemal «Eesti haldamine Teise maailmasõja ajal: Saksa kord ja Vene korralagedus või vastupidi?». Sissepääs maksab 1 euro.

II maailmasõja jooksul sai Eesti tunda nii Vene kui Saksa võimukorraldust.  Eesti Vabariigi annekteerimise järel asus punavõim siinset valitsemiskorraldust kiiresti ühtlustama NSV Liidu omaga, kuid ometi ei moodustatud kohapeal ajutisi okupatsioonivõimu organeid. Kolmas Reich (Kolmas riik ehk Natsi-Saksamaa) seadis seevastu Eestis sisse okupatsioonihalduse, mis ei kattunud Saksa emamaaga ning enamuse Saksamaa poolt okupeeritud riikidega, olles mõeldud toimima vaid lühiajaliselt, kuni sõja lõppemiseni.  Ajaloolaupäevakul keskendutakse kahe okupatsioonirežiimi fundamentaalsetele erinevustele ning spetsiifiliste ja unikaalsete joonte selgitamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles