Suri legendaarne pianist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Ameerika Ühendriikides Kalifornias suri 19.01.2015 90-aastaselt eesti legendaarne pianist, kontsertmeister Frieda Bernstein.

Frieda Bernstein sündis 18. septembril 1924. aastal Odessas, hariduse omandas Leningradi  Konservatooriumis. Aastast 1951 kuni emigreerumiseni Ameerikasse 1995. aastal elasid ja tegutsesid nad koos abikaasa, kunstiteadlase Boris Bernsteiniga Tallinnas.

Töötades aastakümneid Tallinna Konservatooriumis, oli Frieda Bernstein kõrgelt hinnatud kontsertmeister professor Aleksander Arderi, Jenny Siimoni, Linda Sauli, Tiit Kuusiku,

Hendrik Krummi ja Anu Kaalu lauluklassides. Samuti töötas ta kammerlauluõpetajana. Oma karjääri jooksul on Frieda Bernstein saatnud meie nimekaid ja tunnustatud lauljaid – NSVL Rahvakunstnikke Anu Kaalu ja Hendrik Krummi kontsertidel nii Moskvas kui ka kogu NSVL-is.

Armastatud kontsertmeistrit ja õpetajat mälestavad tema õpilased ja kolleegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles