Rahulolematus Tartu kunstimuuseumi direktori tegevusega jätkub

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / montaaž Kaido Linde

Aasta tagasi said peaminister, kultuuriminister ja Tartu linnavalitsus pöördumise, milles kultuuritegelased väljendasid rahulolematust Tartu kunstimuuseumi direktori Rael Arteli tegevuse suhtes. Rahulolematus pole tänini kadunud.

Aasta tagasi oli 23 kultuuritegelase pöördumise peamiseks sisuks soov, et direktor ei eelistaks nüüdiskunsti muule kunstile. Nad tahtsid näha sellist direktorit, kes mõistab hinnata nii ajalugu kui ka tänast päeva.

Vähem kui pool aastat hiljem pöördusid mõned muuseumi töötajad Tartu Postimehe toimetusse murega, et muuseumi auditeerimisel veebruaris ja järelkontrollis mai lõpus on kultuuriministeerium jätnud muuseumi psühhokliima kahe silma vahele.

Kunstimuuseumi ametiühinguesimees-usaldusisik Ahti Seppet ei saanud juulis kolleegidega toimetusse tulla, sest oli pikemat aega haige. Oma seisukohas, mille ta saatis meilitsi, loetles ta direktor Rael Arteli tegevusi halva tööõhkkonna loomisel.

«Direktori kultuuritu ja kiuslik käitumine oma alluvatega. Hämamine-valetamine Tartu kunstimuuseumi põhimääruse, töötajate koondamise ja vastasseisu kohta. Töötajate küsimustele valikuline vastamine või vastamata jätmine. Hirmuõhkkonna loomine,» märkis ta. «Aeg Rael Arteli juhtimise all on olnud kollektiivile depressiivne ja muuseumile laastav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles