«Mandariinide» produtsent Ivo Felt kohtub enne Oscari-galale sõitu Eesti filmisõpradega

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mandariinide» stsenarist ja režissöör Zaza Urušadze, peaosatäitja Lembit Ulfsak ning produtsent Ivo Felt.
«Mandariinide» stsenarist ja režissöör Zaza Urušadze, peaosatäitja Lembit Ulfsak ning produtsent Ivo Felt. Foto: Getty Images

Kolmapäeva õhtul leiavad Tallinnas Coca-Cola Plazas aset kohtumised tänavuse filmiaasta staartegijaga, produtsent Ivo Feltiga, kes juhatab kell 19:00 sisse oma verivärske linateose «Vaikuse kutse» ning kell 19:15 algava «Mandariinide» erilinastuse.

Felt, kelle «Mandariinidest» on tänu filmifestivalide nominatsioonidele saanud Eesti filmiajaloo üks tippteoseid ja omamoodi rahvuslik sümbol, sõidab juba sel nädalal Ühendriikidesse valmistuma Oscarite-jagamise tseremooniaks. «Kuigi konkurendid on väga tugevad ja «Mandariinide» võidušansse ma kuigi suureks ei pea, siis ootan ja loodan väga, et filmi levi saab nominatsiooni toel sisse uue hoo nii USAs kui ka mujal,» sõnas Felt.                     

Täna kell 19:00 tutvustab Ivo Felt oma uut dokumentaalfilmi «Vaikuse kutse», mis jälgib kurtide nelipühilaste Margiti, Vitali, Raivo ja Riho ennastsalgavat teekonda mööda maailma, et levitada kurtide seas jumalasõna.

«Kuigi  «Mandariinid» ja «Vaikuse kutse» on nii žanri, ajastu kui ka karakterite poolest äärmiselt erinevad, räägivad mõlemad üldinimlikel teemadel, mistõttu ma loodan, et ka «Vaikuse kutse» puudutab samuti vaatajaid ja annab põhjust mõtisklusteks elu ja oluliste väärtuste teemal,» selgitas produtsent.

Kell 19:15 teeb filmimeister sissejuhatuse oma hitt-teose «Mandariinide» erilinastusele. ««Mandariinid» on ja jääb minu jaoks tähtsale kohale, selle valmimisprotsess oli ainukordne kogemus, mille tulemusel sündinud teos väärib kindlasti kogu seda tähelepanu, mis see pälvinud on. Samas tegutsen täna juba aktiivselt uute teoste kallal – 11. märtsil esilinastub «Vehkleja» ja alustame juba tööd Toomas Hussari uue filmi «Luuraja ja luuletaja» kallal,» lisas Felt.

Kuigi Felt ei pea «Mandariinide» Oscari-võitu kuigi tõenäoliseks, hoiab Forum Cinemas oma külastajatega pingsalt pöialt sellele liigutavale loole inimlikkuse võidust sõjas, kus võitjaid ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles